Investiția se realizează cu sprijinul Consiliului Județean Bihor, prin Agenţia de Dezvoltare Durabilă. Primul obiectiv la care se lucrează în cadrul complexului e și cel mai important. Este vorba despre vila turistică, de 42 de locuri.
Pe o vreme nu tocmai prielnică, primarul de Aleşd, Ioan Todoca și viceprimarul Kajántó Paul s-au aflat miercuri, alături de preşedintele CJ Bihor, Pásztor Sándor, și de șeful Agenției de Dezvoltare Durabilă, Vitályos Barna, pe șantierul complexului sportiv de la Pădurea Neagră. Acest proiect s-a născut în urma faptului că primarul Todoca a considerat că nu e nevoie de încă un bazin didactic în zonă, orașul având deja un ștrand care este destul de costisitor de întreținut. În acest fel, pentru a alinia Aleșdul în rândul celorlalte opt orașe și municipii în care CJ şi-a asumat finanţarea proiectelor pentru construirea bazinelor didactice de înot, membre în Agenţia de Dezvoltare Durabilă, s-a decis ca la Pădurea Neagră să se construiască un complex sportiv. De acest complex ar putea beneficia sportivii în cadrul cantonamentelor, dar și turiștii. De altfel, Primăria Aleșd se angajează să construiască un bazin în apropierea vilei turistice. Complexul sportiv va fi amplasat chiar pe locul fostei baze turistice.
„Chiar la începutul acestei săptămâni, s-a emis ordinul de începere a lucrărilor de la Pădurea Neagră. În Aleşd, există un bazin cu apă termală, jacuzzi, unde se pot desfășura aceste activități didactice, iar accesul este liber și pentru cetățenii orașului. La Pădurea Neagră funcţiona, pe vremuri, o bază sportivă, unde se efectuau cantonamente. Este un loc deosebit, cu aer curat, munte, pădure şi ne-am gândit să dăm un pic de valoare zonei. A existat oportunitatea să recuperăm acest loc, care a fost dat de fostul primar unei firmei din Marghita. Aceasta nu a făcut însă nicio lucrare autorizată aici și am recuperat locul în baza datoriilor”, a explicat primarul Aleșdului, Ioan Todoca.
După 30 de ani
Necesitatea proiectului a fost întărită și de secundul lui Todoca la Primăria Aleșd. „Nu s-a făcut nicio investiţie notabilă în Pădurea Neagră, de cel puțin 30 de ani. Ultima dată, copiii mei au jucat handbal aici, în urmă cu 20 de ani”, a precizat viceprimarul Kajántó Paul. „Consiliul Judeţean Bihor asigură, prin ADD, finațarea acestui proiect, cu aproximativ 6.500.000 de lei cu TVA inclus, prin care se va revitaliza zona Pădurea Neagră”, a precizat Vitályos Barna, directorul ADD Bihor. Prezent în teren, așa cum ne-a obișnuit, șeful județului, Pásztor Sándor, s-a interesat de banii alocați, insistând asupra faptului că firma constructoare va fi plătită la zi pentru lucrările efectuate. Președintele CJ Bihor drămuiește fiecare leu, conștient fiind de impasul prin care trec mai multe categorii sociale care nu și-au primit banii, din instituții aflate în subordinea CJ.
Înainte de a fi prezent la Pădurea Neagră, președintele CJ Bihor s-a aflat la Centrul Medico-Social Popești, unde a căutat soluții pentru oamenii de acolo, care nu au fost plătiți de trei luni. Totodată, șeful județului promite, așa cum a făcut la Beiuș, Ștei și Vașcău, să nu oprească investițiile. Conducerea CJ e conștientă că, prin investiția în complexul sportiv Pădurea Neagră, se va revitaliza această zonă, una dintre cele mai impresionante și atractive din județul Bihor. „Renaște un complex sportiv, ce va deservi nu doar populația din zonă, nu doar pe cei din Pădurea Neagră sau din Aleșd, ci tot județul. Pentru toți bihorenii, Pădurea Neagră înseamnă, din punct de vedere turistic, sportiv, o zonă foarte atractivă”, a precizat preşedintele Pásztor Sándor. Conform șefului ADD, complexul va cuprinde un teren de sport multifuncțional, cu dimensiunea de 20×40 metri, pentru minifotbal, baschet, tenis, handbal, precum și un teren cu dimensiunea de 60×90 metri.
Trimite articolul
XO sa renasca fabrica de sticla, atat a fost la Padurea Neagra, si o tabara de copii invechita, ce complex sportiv a fost acolo, un camp de fotbal, atat.Scrieti prostii.