Ori se căsătoreau, ori își găseau un job mai bun, ori localitatea în care trăiseră nu le mai oferea speranțe pentru viitor.
[eadvert]
Potrivit Hotnews.ro, media plecărilor cu domiciliul din ultimii 5 ani este de aproximativ 375.000/an. Anul trecut, bariera celor 400.000 de plecări a fost depășită. Institutul Național de Statistică numără plecările cu domiciliul ca fiind ”persoanele care pleaca din localitate si fac dovada ca au asigurată locuinta in alta localitate. Incepand din 1992 sunt incluse schimbarile de domiciliu in Municipiul Bucuresti dintr-un sector in altul. Schimbarile de domiciliu in cadrul aceleiasi localitati nu sunt incluse”. Datele de mai jos includ migratia internationala.
Am luat în calcul orașele și municipiile României, nu și satele sau comunele. Evident, o localitate este un corp viu. Oamenii pleacă, dar mai și vin. Noi am luat în calcul doar criteriul plecărilor. Si am constatat că sunt localități în care plecările din ultimii 10 ani ar fi redus cu trei sferturi populația locală. Noroc că au fost alți români care s-au mutat acolo, refacând deficitul demografic.
Datele arată că rata cea mai mare a plecărilor este din Baia de Aramă (Mehedinți), Motru (Gorj) și Rovinari (Gorj). Singurul oraș din județul Bihor care se regăsește în top este Ștei. Acesta este pe locul 5. cu o medie de 28,28 de plecări la mia de locuitori.
Trimite articolul
XRelax, cei din Stei nu pleaca prea departe, e plin Oradea de ei 🙂
-
“Zona folclorică”….Se mută în “Oradie”…Și mentalitatea nu și-o schimbă, din păcate. Ne face Bolojan(el însușiprovenit dintr-o zonă, gen) un oraș ” multietnic”:))) O să enumăr câteva nume, despre care știu majoritatea, care provin din “minunata” zonă ( deși sunt mai mulți, aduși de ” vârvurile” lor, “descurcăreții”): Ioan Degău, Cornel Popa, Vasile Blaga, Gheorghe Boc, Liviu Popa, Alin Haniș…. Oameni între oameni…. A, să nu uităm de Ioan și Johnny Micula!
-
m…da, era si o vorba in popor, “de ce nu se casatoresc intre ei bugetarii? ca toti sunt rude”.
-
Dupa Stei se tine si Beiusul.
Bineinteles, la ce face primarul cu salariile angajatilor de pretutindeni, e asteptari sa mai avem? Facem strazi, modernizam locuri in oradea din banii cetatenilor, ca “la o adica” intrarea la Aquapark Nimphea a localnicului platitor de taxe din Oradea sa fie exact aceeasi cu a “miticilor” veniti in concediu. Nu se face frumusete din banii localnicilor, nu tai salarii, garzi si sporuri pe seama platotitorului de rand. Bravo Bolojane, Bravo!
-
L- ai sensibilizat de l-ai înebunit pe “birtinez”, cu toate că ai dreptate. Da’ turma nu are ochi (minte) să vadă, global, situația din Oradie… Sunt argumente puternice, ce ai scris tu. Cam asta-i administrația Bolojan, în realitate, așacum ai caracterizat-o tu.. Da’ nici nu are contracandidat, din păcate.
-
Din banii cetățenilor? :))) Dacă erau banii cetățenilor, nu făcea nici juma’ de stradă. Nu meritați unii dintre voi, nici un oraș ca și Oradea și nici un primar ca și Bolojan.
-
Taxele alea pt parcari care le platesti tu, Ray ..unde crezi ca se duc?! sporurile din garzile medicilor, tichetele de vacanta care anul acesta s-a decis sa nu se dea unor cetateti/bugetari..si lista poate continua!
-