Încă de luni, 10 februarie, s-a prelungit programul la ghișeul nr. 3, unde se restituie documentele, măsura încadrându-se într-o încercare de a aduce serviciile publice cât mai aproape de standardele unei țări în care cetățeanul este cu adevărat respectat.
Din această săptămână, ghișeul nr. 3 funcționează după următorul orar: luni, miercuri și vineri între orele 9:00 – 12:00, marți și joi: 15:00 – 18:00. Astfel, există acum posibilitatea ca cetățeanul să ajungă să își ridice permisul, spre exemplu, și după ce iese de la serviciu. Chiar dacă la limită, de cele mai multe ori, având în vedere programul de lucru din mediul privat, dar și traficul din oraș, la ore de vârf.
O altă noutate este aceea că sunt afișate panouri informative cu modul de restituire a documentelor, inclusiv către șoferii cărora li s-au eliberat permisele și certificatele de înmatriculare de către serviciile din alte județe ale țării. Informațiile sunt utile pentru ca șoferii să nu fie puși pe drumuri.
Măsurile au fost luate după ce chestorul-șef Alin Haniș a fost sesizat de JB & BIHON în legătură cu aspectele reclamate de șoferi, despre modul în care funcționează acest ghișeu, precum și penuria de informații utile afișate sau transmise de agenții de la relații cu publicul.
Programul și la celelalte ghișee
Polițiștii amintesc că tot la sediul Serviciului Rutier Bihor funcționează și alte două ghișee, cu activitate diferită.
La ghișeul 1 (program luni – joi: 8:00 – 14:00, vineri: 8:00 – 13:00) se preiau cereri pentru comunicarea istoricului sancţiunilor la regimul circulaţiei pe drumurile publice – cazier rutier, comunicarea informaţiilor referitoare la numărul de puncte de penalizare aplicate, reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, restituirea permisului de conducere eliberat de o autoritate străină, înainte de expirarea perioadei de suspendare, cu cel mult o zi lucrătoare înainte de data părăsirii teritoriului României, păstrarea permisului de conducere eliberat de o autoritate străină la serviciul rutier pe raza căruia a fost săvârşită fapta, restituirea permisului de conducere în baza certificatului (actului) medico-legal prin care se confirmă că afecţiunile medicale care au determinat declararea persoanei respective ca inaptă medical au încetat. Tot aici se preiau ordonanțe emise de unitățile de parchet, sentințe civile și penale.
La ghișeul nr. 2 (cu program marți și joi: 12:00 – 14:00) se prelungește dreptul de circulație în cauze penale. Informații sunt și pe site-ul Poliției Bihor.
Trimite articolul
XDa, da multumim politiei romane pentru amabilitatea de care da dovada pe banii nostri.
Vad bine in poza? Hanis este az nesimtitul deserviciu ce are biroul inchis pentru public,fest.