În cadrul spectacolului va fi prezentat inventatorul telescopului astronomic – Galileo Galilei. Acesta îl va întâlni pe robotul Curiosity, ajuns de curând pe Marte. Întâlnirea va fi interesantă şi instructivă, copiii şi părinţii urmând a fi plimbaţi printre planete şi constelaţii şi îi vor vedea pe „hoinarii” Universului, asteroizii, care vor fi proiectaţi cu tehnologie 3 D pe cupola Planetariului (fără a fi nevoie de ochelari speciali). Planetariul va avea un diametru de 8 m.
„Sperăm ca, în câţiva ani, Oradea să devină un centru de pregătire a tinerilor în astronomie şi ştiinţe aerospaţiale, astfel încât al doilea astronaut român în spaţiul cosmic să nu rămână un proiect SF.
Conţinutul spectacolului este adaptat pentru toate vârstele, acesta fiind susţinut de un povestitor «un-plugged»”, a declarat Adrian Filpisan, coordonatorul de proiect.
Evenimentul va avea loc la Oradea în perioada 21-25 noiembrie, zilnic între orele 09:00 şi 18:00. Spectacolele se vor desfăşura din oră în oră, fiecare spectacol având o durată de 50 de minute, şi se vor desfăşura la Sala „Florica Ungur” a Primăriei Oradea (fosta Arlus). Vârsta minimă recomandată este de 4 ani. Capacitatea maximă pentru un spectacol este de 70 de persoane.
Cei care-și doresc să aibă parte de această experienţă trebuie să facă o programare la numărul de telefon 0752.690.245 sau să scrie la adresa oradea@planetariumobil.ro. Costul unui bilet de intrare este de 11 lei.
Organizatorii informează că pentru programare trebuie specificate: data, ora, numărul de persoane, numărul de telefon mobil. Biletele se vor putea procura cu minimum 10 minute înainte de intrarea în sală.
Citiți principiile noastre de moderare aici!