Ediţia din acest an a cuprins o lecție de astronomie – „Printre stele”, susținută de Astroclub Meridian „0” Oradea, o sesiune de filme documentar (Aftermath, Uimitoarea planetă Pământ, Încălzirea globală, Devorând pământul, Călătorie la marginea universului, Samsara, Soylent Green, Triunghiul Bermudelor), o conferință cu tema „Ce mai pot face tinerii în ziua de azi?!”. Nu au lipsit nici atelierele de lucru.
Astfel, unul dintre ele a fost „Arta reciclării” organizat cu sprijinul Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Oradea. Cu titlul „Cum să realizăm un semn de carte Eco-Down Sub” s-a desfășurat cel de al doilea atelier, în colaborare cu tinerii de la Asociaţia Down de la Centrul de zi Iedera. Cei care au realizat cel mai reuşit semn de carte au fost premiați.
Tot în cadrul Ziua porților deschise a mai avut loc o masă rotundă cu tema „Literatura şi viaţa” – despre toleranţă. Clubul de lectură în limba germană pentru copii a fost și el prezent, precum atelierul și carnavalul „Eroi de basm”. S-a lansat cartea lui Puiu Olteanu – „Spre Sud, tot mai departe”.
Zilele porților deschise a continuat cu dezbaterea și atelierul de lucru “Cuibul democraţiei – Oradea în dezbaterea cetăţenilor – ecologia şi problemele comunităţii”.
Pe tot parcursul zilei de sâmbătă au avut loc mai multe activități demonstrative: „O carte pentru fiecare abonat”; expoziţia „S.O.S. Natura”; expoziţia „Valori naturale în Ţara Crişurilor” (Asociaţia Pescarilor Sportivi Aqua Crisius Oradea); expoziţia de carte „13 noiembrie – Ziua Limbii Maghiare”; expoziţia „Mirifica planetă Pământ”; acordarea de semne de carte, gratuite; expoziţia foto cu tematică marină „Nave, vechi şi noi” (Dorin Chiş).
Citiți principiile noastre de moderare aici!