[eadvert]
Primăria Oradea a lansat o nouă sesiune de proiecte, care pot fi depuse pe platforma activ.oradea.ro, până la data de 23 iunie 2024. Proiectele sunt propuse, dar și votate de orădeni. Pentru a putea participa la această campanie, persoanele fizice trebuie să aibă minim 16 ani și să aibă domiciliul, reședința, să lucreze sau să învațe în Oradea.
Astfel, fiecare proiect poate obține o finanțare de maxim 100.000 de lei, bugetul total fiind de 1,5 milioane de lei. Se vor selecta proiecte în funcție de voturile de pe platformă, dar și de la întâlnirile publice, până la epuizarea sumei.
Fiecare persoană poate depune câte proiecte dorește, potrivit Primăriei Oradea, în oricare dintre domeniile precizate, iar pentru a fi validate, proiectele trebuie să nu contravină reglementărilor regulamentului aprobat sau a altor prevederi legale în vigoare și să îndeplinească următoarele criterii de eligibilitate: să fie de interes local și să nu realizeze activități cu scop comercial, publicitar, de natură politică sau etnică; să fie sau să poată fi asimilate unei investiții aflate în competența Primăriei Municipiului Oradea şi care vizează un spațiu public, deschis, aflat în proprietatea Oradeei, la care există acces neîngrădit al cetățeniilor (nu sunt eligibile proiecte care propun dotări/amenajări în incinta clădirilor administrate de instituții publice); să se refere doar la lucrări publice constând în dotări, modernizări, reparații ale bunurilor proprietate publică a municipiului; să nu fie contrare sau incompatibile cu planuri sau proiecte ale municipalității aflate în derulare; să fie delimitate zonal; să se încadreze în bugetul maxim alocat unui proiect și să se încadreze în domeniile prevăzute în Regulament, conform unui comunicat al primăriei.
Bugetarea participativă cuprinde următoarele etape: înregistrarea pe platformă, depunerea proiectelor, analiza legala și tehnică a proiectelor, votul cetățenilor, întâlnirile publice și selecția finală a proiectelor.
Calendarul propus este următorul:
- 27.03.2024 – Lansarea portalului
- 22.04.2024 – 23.06.2024 – Depunerea de proiecte
- 24.06.2024 – 07.07.2024 – Verificarea și validarea proiectelor depuse
- 08.07.2024 – 08.09.2024 – Votarea online
- 09.09.2024 – 30.09.2024 – Întâlniri publice și votarea proiectelor
Informații suplimentare cu privire la procesul de bugetare participativă puteți afla prin:
- platformă online: activ.oradea.ro;
- email : primarie@oradea.ro;
- telefon: 0259.437.000 interior 248.
Iluminarea cascadei de la baza Podului Sfântul Ladislau, un proiec finanțat în sesiunea anterioară.
Trimite articolul
XDacă tot se face acest asa zis sondaj, aș avea și eu o propunere de a reabilita șoseaua de vânzare pe str Ștefan cel Mare! Tot drumul e denivelat și îți distrugi mașina circulând zilnic pe el. Măcar pune-ți pe programă lucrarea aceasta. Tot o dată linia de tramvai de pe C Coposu până la bifurcație cu str Olimpiadei. Este într-un stadiu de degradare ffff r. Mulțumesc pentru înțelegere
Faca cereti demolari si taierea copacilor sigur le aproba. Cereti beton peste tot
…un proiec finanțat în sesiunea anterioară.” – în timp ce regulamentul zice așa: „să îndeplinească următoarele criterii de eligibilitate: să fie de interes local și să nu realizeze activități cu scop comercial, publicitar, de natură politică sau etnică” Sigur! Numai politică și etnică nu e combinația de culori!
Cereti ca fiecare strada sa aiba 4 benzi. Se poare renunta la trotuare si spatii verzi.