Membrii grupării Rohozneanu au fost judecaţi în stare de arest preventiv la nivelul Tribunalului Arad, a cărui sentinţă a fost atacată ulterior la Curtea de Apel Timişoara, şi, în final, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Sentinţa definitivă s-a dat la finele săptămânii trecute.
Violenţii Vestului
În continuare redăm comunicatul emis în ianuarie 2009 de DIICOT şi prezent încă pe site-ul DIICOT.ro alături de un film cu imagini de la reţinerea inclupaţilor:
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Arad, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Arad, au procedat la destructurarea celei mai importante grupări infracţionale organizate specializată în infracţiuni de violenţă, ce acţiona pe raza judeţului Arad, cu ramificaţii în toată zona de vest a ţării.
În fapt, s-a constatat că în cursul anului 2008, inculpatul Rohozneanu Claudiu Uţu, împreună cu inculpaţii Fizidean Ioan Vivi şi Beleiu Gh. Petru, au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi pe care l-au sprijinit ulterior şi inculpaţii Misăraş Edmond Artur, Moisă C-tin Florin, Moisă Mihai Darius, Datcu Marius, Suciu Viorel Ciprian, Dragoman C-tin Marius, Dragoman Daniel Valeriu, Drăgulescu Daniel Gabriel, precum şi alte persoane în scopul comiterii infracţiunilor grave de tâlhărie şi şantaj, toate subsumate aceluiaşi scop, respectiv obţinerea de beneficii materiale, sens în care, prin întrebuinţarea de violenţe şi ameninţări, şi folosind arme albe (bâte tip base-ball, săbii, cuţite, bastoane telescopice şi răngi) sau chiar arme de foc (pistoale), au constrâns mai multe părţi vătămate să le dea importante sume de bani (în euro) oferindu-le în schimb «protecţie» faţă de eventuale persoane care ar atenta la bunurile, integritatea corporal, ori chiar viaţa lor sau a familiilor lor.
În total, sumele de bani obţinute doar în cursul anului 2008, de către grupul infracţional organizat având drept lider pe inculpatul Rohozneanu Uţu Claudiu, se ridică la valoarea de 95.600 Euro.
De asemenea, s-a mai reţinut că, în cursul anului 2008 inculpatul Rohozeanu împreună cu inculpaţii Fizidean Ioan Vivi şi Beleiu Gh. Petru au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi pe care l-au sprijinit ulterior şi inculpaţii Misăraş Edmond Artur, Moisă C-tin Florin, Moisă Mihai Darius, Datcu Marius, Dragoman C-tin Marius, Dragoman Daniel Valeriu, Drăgulescu Daniel Gabriel, Bundea Alexandru Mihai, Lakatos Laszlo şi Kopai Ioan Alexandru, precum şi alte persoane, în scopul comiterii de infracţiuni contra integrităţii corporale sau sănătăţii (ameninţări cu moartea, loviri sau alte violenţe, vătămare corporală şi vătămare corporală gravă), ori chiar infracţiuni contra vieţii (tentativă de omor), toate aceste activităţi infracţionale având drept scop obţinerea supremaţiei la nivelul municipiului şi judeţului Arad pe diverse segmente infracţionale.
La data de 10 ianuarie 2009, acelaşi grup infracţional a organizat şi pus în aplicare un plan în vederea eliminării fizice a victimei M.F.D., în municipiul Arad, victima prezentând multiple plăgi înjunghiate penetrante la nivelul capului, toracelui şi membrelor, de natură să-i pună în primejdie viaţa. Unei alte victime i-au fost aplicate multiple lovituri cu bâta, fiindu-i produse leziuni care au necesitat 5-6 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.
La domiciliile inculpaţilor a fost găsit un adevărat arsenal de arme de foc şi arme albe – pistoale, peste 20 de săbii (unele tip Ninja), peste 40 de cuţite de diverse mărimi, o lance, mai multe bastoane telescopice, topoare şi bâte de base-ball, spray-uri paralizante şi lacrimogene.
Este de precizat faptul că grupul infracţional organizat anihilat urmare a eforturilor concertate ale procurorilor D.I.I.C.O.T. şi organelor de poliţie, acţiona cu extremă violenţă, faptele reprobabile săvârşite având un impact şi o rezonanţă deosebite în plan social în municipiul şi judeţul Arad, deoarece au creat un climat de nesiguranţă în rândul cetăţenilor, cu privire la patrimoniul şi, mai mult, chiar viaţa acestora.
C.H.
Citiți principiile noastre de moderare aici!