Bihorenii care doresc să obțină documente noi pentru călătorie au programări disponibile abia începând cu data de 4 iulie, la Serviciul Pașapoarte din Oradea. Nici în județele vecine situația nu e mai bună. În Arad, primul loc liber pentru programare era pe 10 august, la ora redactării acestui articol. În Cluj-Napoca, cele mai rapide programări se fac începând cu 8 iulie, în timp ce la serviciile din Câmpia Turzii și Turda nu mai erau locuri disponibile pentru perioada următoare. Județul Sălaj mai are locuri începând cu 24 iunie, iar Satu Mare cel mai repede pe 13 iulie.
[eadvert]
Potrivit comisarului șef Claudia Varga, șef al Serviciului Public de Pașapoarte Oradea, timpul mare de așteptare în această perioadă se datorează faptului că în luna martie, imediat după izbucnirea războiului din Ucraina, doritorii de pașapoarte au făcut programări inclusiv pentru luna iunie. Acestora li se adaugă acum bihorenii care vor să meargă în vacanță și s-au trezit că au nevoie de pașaport pe ultima sută de metri. Sursa citată a precizat că în Bihor sunt soluționate în medie 340 de cereri pe zi. „Noi stăm destul de bine în comparație cu alte județe, ca Arad sau Cluj, unde se fac programări la 2-3 luni”, a subliniat Varga.
În luna mari, la Serviciul Pașapoarte au fost soluționate 6.480 de cereri pentru pașapoarete, comparativ cu 2.671, câte au fost în mai 2021. Comisarul șef a precizat că zilnic sunt deschise patru ghișee pentru preluări și două pentru ridicări, iar programul de lucru cu publicul este neschimbat. Reprezentantul serviciului susține că nu există spațiu fizic suficient pentru a deschide mai multe ghișee.
Trimite articolul
XDaca “nu există spațiu fizic suficient”, inseamna ca personal ar fi (oare ce face acum acel personal?!).
Deci se poate lucra in schimburi, cu prelungirea programului.
Cine vrea sa faca ceva, gaseste solutii, cine nu vrea, gaseste motive!
În pandemie, când nu s-a lucrat nimic, programul a fost în schimburi. În realitate, un program prin care angajații stăteau mai puțin la serviciu.
Acum, când este nevoie, nu lucrează în schimburi, lucru care ar pune personalul la lucru la ghișee în intervale diferite de timp.
În realitate, un alt motiv/scuză ca o parte din personal să frece menta.