Salonul Internaţional al Invenţiilor de la Geneva, care a avut loc în perioada 10 – 14 aprilie, le-a priit orădenilor. Adrian Farcaş şi Tudor Galoş s-au întors de la această ediţie a Salonului cu medalii de aur.
Panouri solare mai eficiente
Adrian Farcaş, a recidivat la ediţia a 47-a a Salonulului, obţinând medalia de aur cu invenţia „Tuburile pentru panouri solare dotate cu oglindă CPC şi izolaţie”, noutate la nivel mondial. Înainte de a participa la Geneva, această inovaţie a fost prezentată şi premiată cu medalia de aur şi multe diplome de excelenţă la mai multe saloane de invenţii din ţară.
Reamintim că anul trecut orădeanul a câştigat medalia de aur cu „Schimbătorul de căldură pentru pompa de căldură”. Invenţia lui Adrian Farcaş contribuie la o eficienţă mai bună a panourilor solare, care dau un randament mai ridicat şi au o durată mai mare de utilizare.
MindMi System
Al orădean, absolvent al Colegiului Naţional „Emanuil Gojdu”, Tudor Galoş, a făcut parte din echipa Psychometric Systems, a inventatorului Dumitru Grigore, care a primit medalia de aur pentru invenţia MindMi System.
Din echipa care a participat la Geneva au mai făcut parte: Alexandru Galoş din Cluj Napoca (vărul lui Tudor Galoş) – angel investor și CEO, precum şi Radu Dumitriu – Chief Technical Officer.
Potrivit informaţiilor primite de la Tudor Galoş, sistemul MindMi™ este un produs revoluționar, cu o componentă hardware (scanner-ul de mâini MindSpring™) și una software (aplicația web securizată MindDeck™ prezentă în Cloud). Scanner-ul de mâini MindSpring™ este produs în România și este un stimulator non-invaziv și sensibil care înregistrează modificările electrodermale ale persoanei examinate.
Sistemul MindMi™ colectează, analizează și transpune datele într-o varietate de pattern-uri și profiluri psihologice. Toate datele sunt salvate şi securizate cu ajutorul aplicației web MindDeckTM, prezentă în Cloud, și pot fi vizualizate ulterior în MindMiTM Reports.
„Sistemul a fost dezvoltat în urma a peste 20 de ani de cercetare și la ora actuală vorbim de peste 10.000 de persoane scanate. Vorbim de o validare academică făcută în urma unui studiu al Universității din Târgu Mureș. Vorbim de clienți în domeniul recrutării de personal, al departamentelor de resurse umane, a școlilor de copii talentați, a cabinetelor psihologice etc.”, ne-a declarat Tudor Galoş.
Sistemul este prezent în piață de cinci ani, iar ultima versiune prezintă o relevanță a rezultatelor de peste 97% comparativ cu testele psihologice clasice ce durează ore sau chiar zile să fie finalizate complet. Acum, aceleași rezultate și alte informații, se pot obține în mai puțin de cinci minute per persoană.
Citiți principiile noastre de moderare aici!