Jonglează cu cifre şi simboluri. Şi reprezintă România în lume din buzunarul lor la competiţiile de profil. Au făcut din Oradea, centrul naţional al rebusului logic înfiinţând federaţia de specialitate. Acum îşi fac bagajele pentru o nouă competiţie la nivel mondial.
Stăpânii simbolurilor
Toţi componenţii echipei de rebus logic, inclusiv căpitanul, sunt ingineri. Jocul de rebus logic nu e nici sport şi nici un test de cultură generală. Practicanţii acestuia spun că este o combinaţie a celor două, plus o mare doză de pasiune. În România sunt peste 3.000.000 de pasionaţi de rebus, integrame şi cuvinte încrucişate. Rebusul logic e total diferit. E bazat pe matematică, intuiţie, perspicacitate. „Acest fapt permite organizarea competiţiilor internaţionale (cum este si Campionatul Mondial de Puzzle – anual), întrucât întrecerile nu se bazează pe mentalitate lingvistică şi culturală; matematica, fiind universală, nu avantajeaza sau dezavantajeaza competitorii – fie ei americani, ruşi, japonezi, arabi, romani sau unguri”, spune Stelian Radu Cacuci, preşedintele Asociaţiei „Logic Club” Oradea, reprezentant al României pe lângă Federaţia Internaţionala de Rebus (World Puzzle Federation).
Hai România
Echipa României, condusă de jurnalistul orădean Stelian Radu Cacuci participă la cea de-a 18-a ediţie a Campionatului Mondial de Rebus (World Puzzle Championship). Lotul este format din Hunor Daday, Csaba Onica, Istvan Prezensky, Alexandru Stoke. La competiţia din Antalya, care va avea loc între 3-8 noiembrie, s-au înscris 30 de ţări.
Veronica Bursasiu
Citiți principiile noastre de moderare aici!