Sunt revoltaţi mai ales pe primarul Bolojan, despre care au crezut că le va face bine şi nu invers. E cazul lui Leontin Mateaş, preşedintele asociaţiei de pe Cazaban 34, care spune că înainte să treacă la Transgex riveranii plăteau frigul din locuinţe. Acum, în Ioşia Nord, pe timp de iarnă un apartament cu două camere plăteşte 250-260 lei întreţinerea, din care căldura e doar circa 100 de lei.
Alt preşedinte de asociaţie, Viorel Matiş, de pe strada Meşteşugarilor, consideră că „e absurd să ridice preţul la gigacalorie”. Matiş îl critică pe Bolojan şi pentru atitudinea pe care ar avea-o, în general, faţă de problemele oamenilor. „Indiferent cu ce problemă se merge la Primărie, răspunsul e unul singur: «nu pot»”, reclamă Matiş, convins că Bolojan se implică doar în chestiuni ce ţin de imaginea lui. „De mai mult timp se încearcă treaba asta!”, susţine revoltată Cziriak Victoria, în timp ce alt preşedinte de asociaţie se declară dezamăgit că trebuie să afle din presă despre intenţiile Primăriei.
Florian Vlad, reprezentant al asociaţiei de pe Meşteşugarilor 211, a vrut să demonstreze că municipalitatea ar avea de câştigat dacă ar lăsa Transgex-ul în pace: nu ar mai trebui să acorde subvenţii la preţulgigacaloriei CET şi, de asemenea, nu ar mai trebuie să vină cu ajutoare de încălzire, a ţinut să spună Vlad.
Preţuri
Petru Popiş, preşedintele asociaţiei Carpo 2, de pe Cazaban, a venit cu soluţia concesionării către Transgex şi a arătat mai multe preţuri din ţară, la temie: „Bucureştiul produce gigacaloria la 311 lei şi o livrează populaţiei cu 124 lei. Constanţa, la 305 lei şi preţul la populaţie e de 150 lei. La Cluj – 404 lei, se dă cu 165 lei, în timp ce la Oradea gigacaloria e produsă cu 246 de lei şi se livrează populaţiei cu 179 de lei”.
C.C.
„Unde scrie în lege de monopol?”
„Unde scrie în lege de monopol?”
Citiți principiile noastre de moderare aici!