Raul Popa, Cristian Tamas si Adrian Gheara își extind start-up de securitate cibernetică la nivel internațional. Ținta lor : New York. Ei caută acum angajaţi pentru birourile din Oradea, Bucureşti şi New York.
După ce start-up lor TypingDNA a fost acceptat la ediția de iarnă a acceleratorului Techstars New York, cel mai de succes program al americanilor, americanii având cea mai mare rețea de acceleratoare din lum, orădenii primesc acum o nouă finanţare. Cristian Tamaş a declarat pentru Jurnal bihorean că a primit 1,5 milioane de dolari învestiție într-o rundă seed pentru a se extinde internațional. Banii provin de la fondul GapMinder Venture Partners și de la alți parteneri din Statele Unite și Marea Britanie. La rundă a participat și Gecad Ventures, care i-a finanțat în prealabil.
De asemenea, printre investitori se află și membri ai echipei UiPath, primul unicorn românesc. GapMinder, care a condus această rundă de finanţare, este un fond de investiții de capital de risc care vizează start-up-uri inovatoare din România aflate în faza de seed, la prima rundă de investiții sau în faza de pre-seed-accelerare. Este un fond de capital de risc creat ca urmare a selecției derulate de Fondul European de Investiții. Acesta este finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020, cu cofinanțare prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
Raul Popa spune că planurile fondatorilor sunt să folosească fondurile pentru a-și îmbunătăți tehnologia și pentru a se extinde în zona financiară și enterprise cu soluțiile lor de securitate cibernetică biometrică. Startup-ul va axat şi pe parte de prevenţie a fraudelor din online.
Start-up-ul înfiinţat în 2016 la Oradea are clienți în Statele Unite și Europa, iar în 2018 a făcut primele parteneriate cu firme care fac managementul accesului și cu firme de securitate cibernetică. În plus, TypingDNA lucrează direct cu băncile pentru a integra sistemele sale biometrice în stratul de securitate al acestora.
Soluţiile oferite de start-up orădean au avut ca punct de plecare faptul că fiecare om are o manieră unică de a tasta, ceea ce ne crează o identitate care ar putea înlocui parolele. Practic, TypingDNA oferă soluții suplimentare de securitate folosindu-se de amprenta biometrică a tastatului, oferă servicii de identificare şi autentificare folosind algoritmi de inteligenţă artificială ce recunosc modul unic în care tastează o persoană. Aceste „biometrice de tastare” sunt cel mai nou mod de autentificare secundară în tranzacţiile online, urmând să îmbunatăţească şi să înlocuiască, în viitor, metodele actuale.
Recent, românii au lansat o extensie de Chrome, o alternativă la Google Authenticator.Extensia gratuită TypingDNA Authenticator folosește ceea ce dezvoltatorul numește biometria scrisului pentru a scuti utilizatorul de verificarea telefonului pentru confirmarea autentificării. Autentificarea în doi pași este folosită de numeroase servicii ca un strat suplimentar de securitate.
Citiți principiile noastre de moderare aici!