O femeie de 50 de ani din Oradea, B.A., s-a folosit de înşelăciune, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals pentru a obţine un credit bancar. Acum ea va fi trimisă în judecată pentru faptele sale.
Femeia este acuzată că la 30 iunie 2008 a solicitat de la o sucursală bancară de pe raza Municipiului Oradea un credit pentru nevoi personale în valoare de 36.000 lei, pe care l-a obţinut după ce a prezentat documente de venit care atestau în mod fals că este angajata unei societăţi comerciale orădene. Ulterior, suspecta a folosit banii în interes personal şi nu a mai achitat ratele aferente contractului de credit.
Încasări „personale”
O tânără de doar 22 de ani a primit propunere de trimitere în judecată din partea poliţiştilor de investigare a fraudelor. M.S., de 22 de ani, din Municipiul Oradea a fost cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare. Tânăra este acuzată că, în cursul lunii octombrie 2010, în calitate de casier la punctul de lucru al unei societăţi comerciale care are ca obiect de activitate schimbul valutar, şi-a însuşit suma de 25.546,75 lei provenind din operaţiunile de schimb valutar, bani pe care îi gestiona conform atribuţiilor de serviciu.
O altă tânără, A.I., de 23 de ani, din Municipiul Oradea, este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune. Femeia s-a folosit de funcţia de administrator al unei societăţi comerciale bihorene, pentru a induce şi menţine în eroare pe reprezentanţii unei societăţi de leasing financiar. La 27 noiembrie 2009 suspecta a încheiat un contract de leasing cu respectiva societate, prin care i s-a transmis dreptul de folosinţă asupra unui autoturism. În acest sens, tânăra e acuzată că a prezentat societăţii de leasing o situaţie de fapt nereală, conform căreia firma pe care o administra este solvabilă, în vederea obţinerii pentru sine a unui folos material injust.
Totodată, pentru a-i determina pe reprezentanţii firmei de leasing să încheie contractul de leasing financiar, suspecta le-a predat patru bilete la ordin în alb, emise de firma pe care o administra, cu titlu de garantare a unor plăţi ulterioare, unul dintre acestea fiind refuzat la plată pe motiv de lipsă disponibil în cont.
Prejudiciul total cauzat astfel este de aproximativ 28.000 Euro.
V.T.
Citiți principiile noastre de moderare aici!