Luncan Anița – profesoară de chimie la Colegiul Național Emanuil Gojdu, 34 de ani experiență.
Toader Monica Dorina – învățătoare la Școala Gimnazială Avram Iancu, Oradea, 20 de ani de experiență.
Sunt nominalizările făcute de Bihor în Liga profesorilor excepționali, ediția a III-a, unde apar numele a 30 de dascăli, selectaţi de comisia concursului pentru a intra în etapa a III-a a competiţiei care are loc în perioada 30.05 – 05.06 şi presupune vot on-line și selecția a 10 profesori.
În perioada 06 iunie –26 iunie are loc etapa a IV-a, votul final și premierea câștigătorilor.Liga profesorilor excepționali recunoaște și premiază performanțele și excelența în educație. Concursul se adreseaza tuturor învățătorilor și profesorilor de la clasele I la a XII-a, care s-au remarcat de-a lungul carierei prin folosirea unor metode de predare ce au avut rezultate notabile, prin implicarea în viața comunității, realizări în afara școlii, prin recunoașterea meritelor de către elevi, părinți sau colegi, dar şi preocuparea continuă pentru formare, încurajarea și susținerea elevilor aflați în situații dificile,implicarea în activități caritabile și, nu în ultimul rând, descoperirea și îndrumarea elevilor talentați care au probat, prin rezultate, dăruirea și talentul dascălilor pe care i-au avut. După doi ani de pauză, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României reia această campanie,
Liga profesorilor excepționali, în 2016
Premiile celei de-a treia ediții constau într-o bursa de merit, de 30.000 RON, 20.000 RON si 10.000 RON pe durata unui an educațional, pentru primele trei locuri. Ocupantul locului patru va pleca într-o tabară educațională la o universitate de prestigiu din Europa.
Următorii șase premianți vor benefica de câte un laptop. Totodată, toți ocupanții primelor zece locuri vor mai primi diverse premii, între care și materiale de specialitate și educaționale sau enciclopedii.
„Încă din copilărie dorința mea era să mă fac învățătoare, jocurile cu păpușile, mai apoi cu vecinii de pe strada unde locuiam aveau ca temă principală catalogul, tabla, cărțile, caietele,lecțiile…Eforturile pe care le fac pentru a îndeplini această misiune de dascăl pe cât par de infime pentru unii, pe atât sunt de importante pentru alții. În primul rând timpul pe care-l petrec zilnic la școală-8 ore plus timpul de pregătire pentru a doua zi (chiar dacă vechimea mea e de 20 de ani)nu face decât să-mi sacrific timpul petrecut cu familia (soțul și cei doi copii)care mă susține și mă-nțelege că sunt un dascăl devotat (uneori prea devotat…) meseriei mele, că sunt o perfecționistă, că sunt o persoană perseverentă care tot ce-și propune realizează. Școala pentru mine e uneori mai mult decât o simplă meserie.
Cu fiecare generație de elevi pe care i-am avut în grijă (așa-mi place să spun) am evoluat și eu, am căpătat experiență, dar mereu m-am modelat după specificul grupului de elevi, după cerințele lor, după așteptările comunității din care facem parte, după cerințele perioadei sociale în care mă aflam”, explică Monica Toader.
Doamna profesoară Aniţa Luncan nu mai are nevoie de prezentare. Despre domnia sa vorbesc premiile obţinute la olimpiadele şi concursurile naţionale şi internaţionale de chimie. În acest an, Fundaţia pentru Comunitate şi MOL România care decernează Premiile Mentor pentru Excelenţă în Educaţie a premiat-o pe doamna Aniţa Luncan.
Citiți principiile noastre de moderare aici!