[eadvert]
Acesta a făcut parte din echipa lui Florin Dumitrescu şi a fost cuţitul lui de aur. A intrat în finală cu Ioana Dehelean, tot din echipa Amanita Regală a lui Florin Dumitrescu şi Valentin Timofte, cuţitul de aur din echipa Soarelui Răsare a lui Sorin Bontea. Cei trei s-au întrecut pentru marele premiu de 30.000 de Euro.
Deşi are doar 23 de ani, tânărul a reuşit să îi impresioneze pe juraţi cu experienţa sa în bucătărie.
Chiar dacă a vrut să facă parte din echipa lui Sorin Bontea sau Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu a ales să îi ofere cuţitul de aur.
„I-am oferit cuțitul de aur pentru că mi-a dat siguranța că poate, este capabil și se poate descurca în situația de criză”, a spus chef Florin Dumitrescu despre concurentul pe care l-a trimis direct în etapa battle-urilor.
Cu rădăcini din Oradea
„Sunt din Germania, tata e din Grecia, mama e din România. Sunt născut în Germania, în Nürnberg, la o oră de Munchen, Bavaria. Tata e din Tesalonic și în fiecare vară mergeam în Grecia la bunica și vara următoare în Oradea la cealaltă bunică. Eu sunt născut în Germania. Mama a venit cu 7 ani înainte să mă nască în Germania. Mama a lucrat la tata în restaurant, e profesionistă în bucătărie”, declara Janni Alexandridis.
„Eu sunt din Germania, din Nürnberg și sunt chef bucătar. În bucătărie am învățat să vorbesc românește pentru că avem muți alături de care lucrez din România. Aveam un restaurant de familie și lucrez acolo în bucătărie de când eram foarte mic. Apartamentul nostru a fost deasupra restaurantului și în fiecare zi când m-am dus la școală am văzut chefii în bucătărie cum pregăteau tot felul de mâncături. Era un restaurant grecesc. Bucătăria este locul în care, de când sunt mic, mă simt foarte bine. I-am spus tatei că vreau să devin bucătar în restaurant. Dar el mi-a zis că dacă vreau să devin chef, trebuie să învăț bucătărie. Și în fie care zi, după școalî, mergeam în bucătărie, mă uitam ce fac, am stat o oră, două, i-am ajutat să facă curat, să curăț ceapă, de toate…În Germania, te duci la școală și în restaurant. E un program, durează trei ani. După trei ani ești bucătar. (…) Vreau să fac ceva care să bucure oamenii. Să mănânce și să se bucure. Și asta e cel mai frumos lucru despre meseria mea”, a povestit tânărul la preselecțiile Chefi la Cuțite, câștigătorul Janni Alexandridis, potrivit observator.ro
În Germania, câștigătorul sezonului 12 Chefi la Cutiţe a participat la emisiunea culinară The Taste, unde a reușit performanța de a se clasa pe locul IV. De asemenea, a gătit pentru echipa națională de fotbal a Germaniei, pentru olimpicul Usain Bolt sau artista Selena Gomez.
Citiți principiile noastre de moderare aici!