Instanța a decis ca Radu Valentin Carțiș, de 33 de ani, să fie eliberat din arestul preventiv în care se afla din 2 august.
Bărbatul a fost acuzat de comiterea a trei infracțiuni: nerespectarea ordinelor de protecție, lovirea sau alte violențe și tulburarea liniștii și ordinii publice. Toate au fost comise în după-amiaza de 3 iulie, când Carțiș s-a apropiat la mai puțin de 200 de metri de locuința fostei sale partenere. A încălcat astfel un ordin de protecție pe care femeia îl obținuse cu câteva săptămâni înainte.
Injurii și agresiune în parcare
În jurul orei 18:00, mașina condusă de inculpat a oprit în dreptul ex-concubinei sale, care coborâse din bloc și era însoțită de sora ei, soțul acesteia și fiica lor, de 5 ani. Martorii aflați în zonă le-au povestit anchetatorilor că între Radu Carțiș și cumnatul fostei sale partenere, de 48 de ani, a avut loc o discuţie contradictorie, presărată cu injurii, după care acesta din urmă s-a îndreptat spre autoturismul inculpatului și a intrat parțial pe geamul din dreapta.
Imaginile surprinse de un martor arată că șoferul l-a lovit pe celălalt cu o macetă, după care a coborât și s-a îndreptat spre bărbatul rănit, dar fără a-l mai ataca. Ulterior, medicii au constatat că victima a suferit o rană la antebrațul stând, pentru care a avut nevoie de 4-6 zile de îngrijiri. Conform declarației de la dosar, bărbatul lovit a susținut că l-a văzut pe Carțiș în fața blocului, moment în care a scos telefonul mobil și a început să-l înregistreze. Ulterior, după ce ar fi fost urmărit de inculpat, s-a dus spre mașina acestuia ca să discute cu el, moment în care a fost atacat.
Radu Carțiș a fost arestat a doua zi, dar ulterior a fost pus sub control judiciar. Nu a respectat însă condițiile impuse odată cu această măsură, astfel că, pe 2 august, a ajuns din nou în arest. În fața instanței și-a recunoscut fapta și a fost eliberat prin sentința din 4 octombrie a Judecătoriei Oradea. Bărbatul a fost obligat să achite cheltuielile judiciare de 2.000 de lei și să muncească 80 de zile în folosul comunității.
Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.
Trimite articolul
Xserios?? cu suspendare care umbla cu maceta si este in stare de a ucide?? chiar asa s-a ajuns ca justitia sa favorizeze criminalii???