Selecția dascălului bihorean vine ca urmare a exemplului de bună practică în organizarea “Tabereira etnografice din Școala Altfel-Maramureș, plai cu flori” la nivel primar, domeniu de activitate non- formal. „Sunt o învățătoare obișnuită, dar care iubesc activitațile extrașcolare cu precădere taberele școlare. Pentru a fi între premianți am nevoie de votul tuturor pe adresa linkului: Link
Vă mulțumesc anticipat celor care-și vor răpi 5 minute din timpul lor”, a spus dascălul Monica Toader.Activitatea derulată în cadrul taberei s-a desfășurat pe parcursul a patru zile. În tabăra etnografică au participat 46 de persoane. Locația aleasă a fost una deosebită ca amplasare, servicii și specific maramureșean.
Zilnic s-au derulat activități variate, atractive, în care grupul de copii s-a implicat cu mare entuziasm. Ideea activității a fost ca elevii să descopere tradițiile și obiceiurile românilor, tipologii ale satului românesc, ocupații de bază ale locuitorilor de ieri și de azi, portul popular, stiluri de locuințe.În proiect au fost implicați și elevi aflați în situații de risc, din această categorie făcând parte 8 copii proveniți din familii divorțate.
Printre activitățile din tabără s-au aflat vizitarea unor ateliere meșteșugărești (sculptură, pictură, țesături), a unor obiective turistice, cunoașterea muzicii populare și a portului popular, participarea la un eveniment ce ține de tradiția locului (spălarea păturilor și covoarelor la vâltoare), schimb de experiență cu elevii Școala Gimnazială din Oncești,realizarea unui portofoliu personal cu fișe, informații, materiale despre locurile vizitate, realizarea unui album cu jurnalul taberei și un DVD cu fotografiile făcute.
Citiți principiile noastre de moderare aici!