În aceste zile Bianca Creț se află alături de lotul național al României la Campionatului Mondial de parașutism – precizia aterizării și acrobatie, a cărui deschidere a avut loc în curtea unui castel din Strakonice – Cehia. Delegația României are în componență 13 competitori. Concursul a început cu precizia aterizării la bărbați și în prima zi de competiție s-au facut 4 manșe complete.
[eadvert]
La bărbați, George Rădoi explica că după antrenamente perspectivele sunt absolut încurajatoare. ”Am ocazia să reprezint România alături de o echipă ca cele din poveștile bătrânilor parașutisti, povești de colegialitate și camaraderie cu care am crescut ca și adolescent și care au plantat sămânța unor mari ambiții. Drumul nu a fost ușor, toți cei implicați au sacrificat mult, au muncit mult, și nu ma refer aici doar la noi cei care vor duce lupta în aer, ci la toată echipa din Aeroclubul României. Deși statistica experienței de zbor/salt pe care o avem nu ne lasă să ne batem cu marii jucători din scena acestei discipline, viața m-a învățat că nu totul ține de matematică și statistică așa ca voi face tot ce îmi stă în putere pentru a-mi aduce contribuția la efortul echipei de a ajunge cât mai sus la sfârșitul săptamânii de foc ce va urma. Astăzi au avut loc antrenamentele oficiale și pot spune că cel de-al doilea salt ne-a ridicat moralul tuturor”.
Rezultatul primului salt în aceasta formula: Gabi Pop: 00 CM, Domschy Zoltan: 00 CM, George Rădoi: 03 CM , Sava Tiberiu: 02 CM, Csok Levente: 00 CM
Conform regulilor FAI, cel mai mare rezultat din cadrul echipei reprezintă jokerul și nu se cumulează la scorul total al echipei, așa că totalul pentru cei 5 membri ai echipei este de 02 CM.
Un rezultat bun pentru absolut toate echipele de top! Acest scor este rezultatul a multă munca și dorinta de progres din partea tuturor celor implicați în funcționarea Detașamentului Parașutism al Aeroclubului României”. Dacă George Rădoi e prima dată la lotul de seniori, Bianca Creț a fost anul trecut singura junioară din Naționala României care ne-a reprezentat la Mondialele din Rusia din 2021. Orădeanca are în palmares titlul de Campioană Națională la Precizia Aterizării – junioare 2018, cupa pentru cel mai tânăr parașutist ce a participat la concurs. „Practic acest sport din 2016, de la vârsta de 16 ani și de atunci pot spune ca sunt cei mai frumoși ani din viața mea”, consideră Bianca Creț.
Trimite articolul
XBravo Bianca. Rușie Oradea. Oradea Nu e capabilă să ofere șansa tinerilor parașutiști să sară și să se antreneze aici în oraș. De ani de zile tinerii din Oradea merg în Arad. Ne vrem oraș de top, ne lăudăm că suntem top de top, dar doar PR-ul de noi.
-
Inscrieti-va în PNL ca se rezolva, atât ca va trebui la un moment dat sa faceți ilegalități pentru gașca aia de paraziți…
Bine bubsiii