A făcut totul pentru a se putea lansa cu o linie de cosmetice naturale învelite în magia pietrelor prețioase.
[eadvert]
Lansarea liniei de cosmetice Amalia Buie a avut loc vineri seara în prezența unui public avizat din rândul căruia nu a lipsit Beatrice Pantea , orădeanca care se află în spatele bolgului de succes „Beauty by Beatrice”.
Amalia Buie e cunoscută ca designer vestimentar, ca pictor, ca prezență în lumea spectacolului ca scenograf la Teatrul Regina Maria.
Natural, științific, mineralogic
Conceptul în jurul căruia Amalia a început să construiască brandul este un hibrid alcătuit din trei componente: natural, știintific, mineralogic.
„Un aspect important al brandului este ca l-am conceput 100% vegan, fără niciun ingredient de origine animală și cruelty free”, explică orădeanca care de mai mulți ani a adoptat un stil de viață vegan și a lansat și o linie de haine din materiale organice.
Având ca sursă de inspiratie un concept unic, care îmbina formulele naturale cu știința și cu mineralogia, a luat naștere YOLO Bloom, o entitate care se vrea a fi prietenoasă cu mediul înconjurător și cu pielea.
Chiar dacă a cunoscut succesul în lumea reflectoarelor, a scenei, Amalia a rămas o mare pasionată de mineralogie, „botanica mi se pare fascinantă și studiez de 12 ani modul în care plantele ne pot influența viața ; sunt iubitoare de natură și animale. Nu m-am lăsat modelată de societate, eu îmi modelez și îmi influențez propria realitate, eu aleg cine să fiu și sunt singura responsabilă de propria fericire”, spune orădeanca care prin tot ce a realizat face proba unui caracter puternic în ciuda unei structuri fizice delicate.
La 22 de ani a debutat cu o expoziție de pictură și de atunci a impresionat, chiar adcă era încă în căutarea a ceea ce avea să o împlinească: „Iubeam avangarda și expresionismul și nu îmi era frică să încerc totul”. Premiul I obținut la un Festival de modă pentru tinere talente îi dă un impuls nou și o motivează ca timp de 8 ani să se dedice propriului atelier de creație vestimentră. Prin 2008 i s-a declanșat o dermatită la ambele mâini, pe care a tratat-o sub supraveghere medicală, dar care reapărea mereu după 2-3 săptămâni.
„Am început să îmi pun întrebări. Oare e de la stres? Păi nu sunt stresata. Sunt alergică? Oare e ceva în alimentație care îmi face rău? S-a dovedit, până la urmă, că inculpații erau: săpunul lichid și detergentul de vase din dotare, care îmi provocau o dermatită deloc neglijabilă și foarte supărătoare. A urmat bineînțeles o întreaga istorie a documentațiilor, cărți despre săpunul natural și cum se face, tratamente naturiste, macerate, cum funcționează plantele, ce proprietăți au și am descoperit cât de mult suntem influentați de ceea ce punem pe noi, dar și de ceea ce mâncăm. Am început practica și am făcut primele săpunuri naturale prin metoda la rece, după care au urmat niște unturi pentru mâini și corp. Văzând că mâinile mele se simt bine și că am scapat de necaz, am început să caut rețete și pentru față și de aici s-a lăsat cu pasiune. Devenise hobby-ul meu și ori de câte ori aveam timp, experimentam. Cine credeți ca au fost cobaii? Eu, mama, ulterior prietenele mele. Cam după doi ani am prins curaj și am decis să transform pasiunea în business”, explică Amalia Buie. Chiar dacă avea deja un logo creat de soțul ei și avea Atelier Amelie și se pregătea să legalizeze viitorul laborator, laudele care au curs din lumea modei pentru creațiile ei au făcut-o să facă o alegere rațională, să se dedice meseriei. Cosmeticele naturale au rămas pasiune și a continuat să ofere familiei și prietenilor cadouri din ceea ce făcea în acest domeniu. A descoperit apoi lumea tumultoasă a teatrului timp în care „pe lângă scenografie am studiat și psihologie ca să pot supraviețui în acel mediu tensionat și perfecționist”. La un moment dat a decis că nu mai poate continua și a venit acel moment „când alegerile din trecut nu-ți mai obstrucționează viziunea și nu mai au nicio putere asupra ta. Am zâmbit și am mers mai departe. Astfel am avut cale liberă să revin la vechea iubire, la producția de cosmetice, la macerate, uleiuri esețiale, la plantele mele”, își amintește Amalia Buie.
Susținerea mamei sale, a soțului, dar și a fetiței sale au fost esențiale în acest parcurs frumos dar greu până a ajunge să-și lanseze propriul brand și să-și breveteze invenția. Azi orădeanca e autoarea unui brand în lumea frumuseții și a un concept inovator.
De la vis la invenție
„De la vis, la idee, la o invenție prin care am făcut posibilă folosirea cristalelor și a pietrelor prețioase în formulele de cosmetice. Banalul elixir din cristale s-a tot folosit, dar tehnica mea este nouă, unică, originală și permite existența fizică a cristalului în formulă, însă nu oricum, ci astfel încât acesta să aibă o sarcina precisă. Scopul a fost atins în momentul în care s-a constatat cresterea eficacității produselor. Rețetele formulelor și dosarele științifice sunt realizate de o doamnă inginer chimist, o persoană remarcabilă, cu peste douăzeci de ani de experiența în domeniu. Rezultatul e: cosmetice învăluite în magia cristalelor, produse din îngrediente curate, naturale, fabricate cu grijă, în loturi mici. Săpunurile, cremele și serurile sunt preparate la rece, iar metodele și tehnicile de preparare nu formează deseuri”, a mai spus orădeanca.
În ceea ce privește componenta naturală a conceptului, Amalia Buie spune că și-a dorit să creeze un produs cât mai curat, benefic pentru piele și fără impact negativ asupra naturii. Însă un simplu produs natural nu era suficient pentru viziunea orădencei., așa că apare componenta științifică: „era esențial să aiba eficiență antiaging, să aiba grijă de tenurile problematice cum ar fi cel gras și mixt de exemplu. Trebuia să fie un produs studiat de experți în domeniu, testat, valoros”, explică Amalia.
Astfel că o somitate în domeniu s-a ocupat de dosarelor științifice și de rețete. „Cristalele s-au format odată cu solidifcarea Pământului și au continuat să se metamorfozeze odată cu transformarea planetei. Ele reprezintă ADN-ul planetei noastre, fiind un tipar chimic esențial pentru evoluția acesteia”, e argumentul care au condus spre componenta mineralogică a conceptului. Ideea a venit după ce Amalia avea în spate ani în care colecționa tot felul de geode, pietre și cristale semiprețioase și prețioase.
„Curioasă din fire, am început să le studiez din punct de vedere fizic: geneza, proveniența, stuctura chimică, dar și eteric. Eu fiind o ființă extrem de sensibilă la energiile din jurul meu am constatat că pe lângă frumusețea lor fizică ele au si o frumusețe «interioară », se poate spune că inmagazinează o anume vibrație, o energie, pe care unele persoane o simt. Dar cum am ajuns să pun cristale în cosmetice? Ei bine, înca nu lucram la brand când mi-a venit ideea. M-am întrebat într-o seară cum aș putea să îmi pun amprenta pe creațiile mele cosmetice, deoarece simțeam că le lipseste acea componenta autentică, acea latură spirituală care mă definește pe mine , spune Amalia.
Esența Pământului și a Cerului
După ce și-a pus întrebarea corectă a venit și răspunsul.
„A doua zi dimineață m-am trezit cu un gând: «pune în rețete esența pământului și a cerului ». Gata am găsit răspunsul: esența Pământului și a Cerului. Dar care e aceea? Argila? O foloseam deja. Plantele? Le foloseam. A rămas așa…în aer…și după vreo lună am achiziționat un moldavit, pe care l-am studiat intens cu lupa, la lumina naturală, să îi verific autenticitatea. Am deschis apoi una din cărțile despre cristale să mai studiez despre el și printre altele cartea îmi reamintea ca moldavitul este printre puținele cristale (mai precis sticla naturala în cazul moldavitului) de origine extraterestră, alături de peridot. Acest fapt este dovedit știintific deoarece aceste cristale au fost găsite în meteoriti. Atunci am înțeles! Pune în cosmetice esenta pământului și a cerului. În traducere „Pune cristale de pe pământ și din cer” De ce cristale? Pentru că: (citez din Totul despre cristale Vol 1, de Judy Hall) „Cristalele s-au format odată cu solidifcarea Pământului și au continuat să se metamorfozeze odată cu transformarea planetei. Ele reprezintă ADN-ul planetei noastre, fiind un tipar chimic esențial pentru evoluția acesteia.” Adică ele sunt esența din interiorul pământului, care: „reprezinta bănci miniaturale de date ce conțin informații legate de dezvoltarea Pământului de-a lungul milioanelor de ani. Cu alte cuvinte, ele păstrează în memorie puternicele forțe ce au contribuit la modelarea Pământului.”
Se poate spune că sunt energie în stare pură și concentrată. Mai mult decât atat ele sunt adevărate conductoare, generatoare și amplificatoare de energie. Cu tot ce cunoșteam despre cristale, adevarul pur e că mi-a luat ceva vreme până să găsesc o modalitate de a transforma bucata de cristal într-o substanta compatibilă cu o emulsie. Condiția era nealterarea în niciun fel a compoziției chimice. Tehnică nu putea fi oricum, pe lânga compatibilitate cristalele tebuiau prelucrate în așa fel încât să aibă o sarcină precisă. Acțiunea în emulsie necesită maxima acuratețe. Nu mi-am dorit clasicul elixir de cristale, vroiam cristalul în stare fizica în rețetă. Au urmat numeroase experimente, care mai de care mai nereușite, dar până într-o zi când am pus din nou întrebarea corecta. Astfel, în timpul unui experiment am găsit soluția potrivită care rezona perfect cu rețetele. Tehnica este o invenție, creată și stiută doar de mine. După testele și calculele mele, formulele cu cristalele prelucate după această tehnică, îmbunătățesc semnificativ efectele rețetei. A fost interesant de observat faptul ca, formulele cu cristale aduc și un iz de bună dispoziție, voluntarii spunând că simt produsul foarte plăcut pe piele. Am scos din ipoteză efectul placebo, deoarece voluntarii nu știau scopul sau ingredientele produselor. Mai presus de toate, ținând cont de dovezile știintifice care dateaza de 100 de ani, de testele și rezultatele mele, mi-a fost usor să conștientizez faptul că aceste cristale sunt capabile de a transforma și amplifica și alte forme de energie ce nu sunt în acest moment detectabile prin metodele știintifice cunoscute”, explică Amalia Buie.
Citiți principiile noastre de moderare aici!