A concurat pe cea mai mare scenă culinară a lumii, alături de membri ai altor 54 de școli. Bogdan Vandici s-a antrenat pentru această competiţie zilnic, timp de trei luni.
Câştigătorul „Chefi la Cuţite”, orădeanul Bogdan Vandici nu se dezminte. El a obţinut argintul la Olimpiada Tinerilor Bucătari din India.
55 de ţări, în competiţie
Bogdan Vandici (22 de ani) a fost membru al echipei ICEP Hotel School Oradea – International Hospitality Management School, o instituție privată înființată în România în anul 2011, cu misiunea de a oferi educație de calitate în industria ospitalității din România.
Bogdan a fost mentorat de Chef Paul Oppenkamp, Chef Adrian Lucian Șipoteanu și Pastry Chef Mirela Câtă. Aurul a fost câștigat de Franța, iar medalia de bronz a revenit echipei Anglei. Până să ajungă în finală, orădeanul a realizat 10 preparate şi a trecut prin etape eliminatorii.
Ingredientul misterios
„Au fost 5 zile incredibile, m-am simțit extraordinar! Oamenii de aici sunt extrem de calzi și ospitalieri și ne-au făcut să ne simțim ca acasă din primul moment. Mi-am făcut foarte mulți prieteni, studenți din toată lumea, dar și din India. De asemenea, sunt copleșit de mesajele de susținere și felicitare primite. A fost o experiență fantastică, pe care o recomand cu încredere viitorilor participanți!”, a declarat Bogdan Vandici pentru horecainsight.ro.
În marea finală, Bogdan Vandici a avut de executat preparate contra cronometru, dar a trebuit şi să se adapteze rapid la un „ingredient misterios”, surpriză – busuiocul Tulsi – despre care competitorii au aflat abia înaintea finalei.
Bogdan Vandici a reuşit să facă faţă provocării de a integra Tulsi în preparatele deja gândite și exersate pentru finală, obținând un echilibru perfect de gusturi. Bogdan Vandici e cunoscut publicului larg şi datorită poveştii sale de viaţă. A urmat o facultate de Business în Olanda, la care a renunţat apoi, pentru a face studii în domeniul gastronomiei la Paris.
Young Chef Olympiad a ajuns la cea de-a V-a ediție. Competiția a avut loc în perioada 28 ianuarie – 2 februarie 2019 în India, simultan în 4 orașe: New Delhi, Bangalore, Pune și Kolkata. 55 de școli culinare de prestigiu din întreaga lume au trimis echipe pentru a concura pe cea mai mare scenă culinară de pe întreaga planetă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!