Primul festival studenţesc din istoria Oradiei şi a Universităţii de aici va debuta miercuri. Evenimentul va avea loc în perioada 19-23 mai.
În programul festivalului sunt cuprinse seri de cinema în aer liber, seri de poezie, expoziţii de fotografie, ateliere de creaţie audio-vizuală, momente muzicale, conferinţe, dezbateri, campionate sportive, demonstraţii de forţă, spectacole de echilibristică, lansări de carte şi concerte. Balul StudFest va încheia seria manifestărilor studenţeşti.
Din program
Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc astăzi de la ora 10:00, în Aula Magna a Universităţii din Oradea, când organizatorii vor decerna diplome de excelenţă, profesorilor. Tot atunci va avea loc lansarea revistei studenşilor „Studentocraţia”. Evenimentul va continua, de la ora 12:00, în sala E010, cu „Mountain Challenge”, iar de la ora 13:00, cu atelierul „abilităţi de prezentare a licenţei”. De la ora 15:00, în Grota Roşie a Cetăţii din Oradea, Mircea Morariu va susţine conferinţa „Critica”. Tot aici, între orele 16:30 şi 17:30, poetul Mihai Vieru va recita din poezia contemporană.
Studenţii de la Facultatea de Muzică din cadrul UO vor oferi câteva momente muzicale, între orele 15:00 şi 16:00, în Campusul UO. Programul va continua de la ora 16:00, în Aula Magna, cu o conferinţă susţinută de dr. Călin Georgescu, directorul executiv al Centrului Naţional de Dezvoltare Durabilă, intitulată „Rolul tinerilor în România, în contextul globalizării”. Conferinţa va fi urmată, de la ora 17:00 până la ora 19:00, de deschiderea şi prezentarea Clubului de Dezbateri.
Între orele 19:00 şi 20:00, studenţii au şansa să vadă demonstraţii de echilibristică şi de escaladă. Evenimentul va avea loc în Campusul universitar. Prima zi a festivalului se va încheia cu o petrecere tematică, planificată de la ora 20:00, în Era Shoping Park, iar de la ora 22:00 cu opening party, un spectacol de dans, gimnastică ritmică şi breakdance, organizat la Student s Place. Opening party va fi precedat de un atelier de creaţie audio-vizuală.
„Pentru prima oară în istoria Universităţii din Oradea studenţii au conceput o strategie impresionantă pentru un eveniment de calibru. În festival sunt implicate 13 organizaţii studenţeşti şi peste 30 de ONG-uri. Indiferent de asociaţia la care aderă, studenţii sunt reuniţi sub aceeaşi umbrelă, Fundaţia Alternative România, coordonatoarea mega-proiectului şi depozitara unei impresionante experienţe în eleborarea şi dirijarea proiectelor”, a spus Adrian Dume, preşedintele studenţilor în senatul Universităţii Oradea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!