Galeria „Euro Foto Art” din Oradea găzduieşte o nouă expoziţie de artă fotografică. Pe simezele Galeriei au fost instalate cele 101 fotografii alb-negru, realizate de artistul fotograf Attila Kovacs, din Rimavska Sec (Slovacia).
„Fotografiile expuse prezintă, într-o viziune deosebită, oraşul de pe malul Crişului Repede, altfel de cum este el văzut. Artistul fotograf expozant este inginer informatician, iar în prezent face cursul de masterat la Universitatea Catolică «Pazmany Peter» din Budapesta. Attila Kovacs, fotografiază de 8 ani şi este membru al Fotoclubului Gyomor din Slovacia. Lucrările sale au fost acceptate la diferite saloane naţionale şi internaţionale, fiind distinse cu zeci de premii. În Oradea, artistul fotograf expune pentru prima dată”, a anunţat Ştefan Toth, preşedintele Asociaţiei „Euro Foto Art”.
Apariţii fugare
Lucrările au fost prezentate publicului de criticul de artă Ramona Novicov şi de publicistul Peter I. Zoltan.
„Tânărul artist este fermecat de comorile vizibile şi mai discrete ale Oradiei, care orădenilor, în graba lor citadină, le scapă observaţiei. Este o expoziţie sobră care nu mizează pe efecte scenografice, ci mai degrabă pe o deplină sinceritate a sentimentelor. Fotograful este fermecat de arhitectura clădirilor istorice, de jocul subtil între lumini şi umbre, de poezia malurilor Crişului. Pentru el personajul principal este oraşul, ce are viaţa lui proprie, ţesută din multe istorii a veacurilor şi asupra condiţiei noastre, a locuitorilor săi, văzuţi ca apariţii fugare, ce se topesc în frumuseţea ambianţei citadine”, a spus Ramona Novicov.
Artiştii Cvartetului de coarde „Varadinum” din Oradea au interpretat un Duet pentru vioară şi violă, de Szonyi Erzsebet, precum şi Duete pentru violă, de Bela Bartok.
Evenimentul face parte din manifestările organizate în cadrul „Festum Varadinum 2010”. Organizatorii evenimentului îi invită pe toţi iubitorii artei fotografice să participe la aceste manifestări.
Noua expoziţie, organizată sub patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, va rămâne la dispoziţia publicului până în data de 8 mai. Lucrările vor putea fi vizitate în zilele de lucru, între orele 08:00 şi 19:00, iar sâmbăta între orele 09:00 şi 12:30. Intrarea este gratuită.
Crina Dobocan
Citiți principiile noastre de moderare aici!