26 de crame sunt prezente la ediția I la Salonul vinurilor Millesime. Peste 200 de vinuri se vor putea degusta în cadrul salonului. Vor fi vinuri românești, dar și vinuri din Republica Moldova, din Spania, Italia, Portugalia, Africa de Sud, Franţa şi Chile.1000 de participanti sunt asteptati în cele 3 zile de eveniment. Salonul Vinurilor Millésime, aflat la prima editie, este primul eveniment major de acest gen organizat în Oradea și se dorește a fi punctul de întalnire al iubitorilor de vin din nord-vestul țării și nu numai.„Oradea este un hub al iubitorilor de vin și al iubitorilor de bun gust. Comunitatea din care facem parte și în care va invităm sa intrați a trecut prin majore schimbări în ultimii ani.
Spatiul public, comunitatea, turismul, cultura și bunul gust au ajuns să fie referințe la nivel național”, spune oenologul Dorin Popa. La Oradea a luat ființa unul dintre primele cluburi de vin din țară, aici funcționează primul și singurul WineSpa din România, iar investițiile din ultimii 8 ani aduc din ce în ce mai mulți turiști în hotelurile și restaurantele orădene. Salonul Vinurilor Millésime este organizat de Asociația pentru cultura si civilizația vinului Millésime, care din anul 2010 și-a făcut un scop din a educa consumatorii și a promova vinul românesc.
„Avem în ţară mulţi producători de vinuri şi toţi fac calitate. Dar există o problemă: nu avem consumatori informaţi şi educaţi, care să se poată bucura cu adevărat de un vin bun.Pentru că dorim ca mesajul nostru și vinurile producătorilor români să fie cunoscute cât mai multor consumatori, Asociația Millésime a hotărât organizarea, în acest an, a Salonului Vinurilor Millésime. Un scop permanent al Asociației, și de acum și al Salonului Vinurilor Millésime, va fi acela de a crea condițiile necesare pentru a ne bucura împreună de vinuri de calitate și de diversitatea acestora.
Misiunea pe care ne-o asumăm pentru vinul românesc, este aceea de a susține și promova producătorii și vinurile de calitate, cu scopul de a avea un consumator informat și educat”, explică Dorin Popa preşedinte al Asociaţiei Millésime demersul său.
Pe parcursul evenimentului, în Cetate vor fi organizate şi mai multe aşa numite masterclass-uri pe diverse teme. În deschidere, profesorul Dorin Popa va vorbi despre o temă dragă „Limbajul nonverbal – Elemente de identitate şi diversitate a vinului”.Alfred Binder va vorbi despre Sangiovese în viziunea celebrei case Marchesi Antinori din Italia, iar Kormos Zoltán va ține o prelegere în care va prezenta diferenţe şi asemănări între vinurile din România şi Ungaria. Vinurile portugheze, dar și povestea uneia dintre cele mai respectate afaceri de familie cu cognac -Lheraud- sunt menite să-i atragă pe orădeni în Cetate.
Citiți principiile noastre de moderare aici!