„Echipele participante (formate din un părinte şi un copil) vor primi câte un set de 12 cartonaşe cu fotografii cu ornamente/detalii de pe faţadele clădirilor Art Nouveau din Oradea şi o hartă pe care sunt marcate aceste clădiri. Pe hartă se va găsi şi un tabel în care vor trebui corelate numărul cartonaşului/al detaliului cu clădirea pe care a fost găsit. Provocarea echipelor va fi de a lua la pas centrul Oradiei şi de a găsi aceste detalii într-un timp cât mai scurt. Echipele vor prezenta organizatorilor, pentru fiecare cartonaș: o fotografie cu detaliul, o fotografie cu un membru al echipei în care va apărea în fundal clădirea pe care a fost găsit detaliul şi tabelul de pe hartă. Limita maximă de timp va fi de o oră”, explică organizatorii, Platforma România 100 Oradea.
Echipa câştigătoare va primi un voucher la Librăria Humanitas în valoare de 200 de lei, iar ocupanții locurilor 2 și 3 cate o carte pentru copii de la Humanitas.
Punctul de start al concurenților interesanți este Statuia lui Mihai Viteazul.
Identitate culturală
Municipiul Oradea face parte din prestigioasa Reţea Europeană a Oraşelor Art Nouveau (RANN), fiind şi beneficiarul Programului de Cooperare Transnaţională Dunărea, ce are ca scop protejarea şi promovarea patrimoniului Art Nouveau din regiunea Dunării. În ultimii ani, patrimoniul construit Art Nouveau din Oradea a fost evidenţiat şi subliniat prin lucrări de restaurare şi prin promovare la nivel naţional şi internaţional, măsuri ce au dus la creşterea semnificativă a numărului de turişti care vizitează oraşul, dar şi la reînnoirea identităţii culturale locale.
Program:
– înscrierea echipelor participante până la ora 14.30;
– scurtă prezentare a patrimoniului Art Nouveau din Oradea, a concursului, a obiectivelor evenimentului şi a premiilor – 14.30-15.00;
– derularea concursului – 15.00-16.00;
– stabilirea echipelor de pe primele trei locuri şi înmânarea premiilor.
Obiectivele proiectului
– Creşterea nivelului de informare şi conştientizare a specificului arhitectural local în rândul copiilor; evidenţierea importanţei protejării şi valorificării patrimoniului construit
– Încurajarea derulării de activităţi culturale în familie
– Încurajarea spiritului competiţional şi de echipă al copiilor
Citiți principiile noastre de moderare aici!