Joi, opt incendii s-au produs în mai puţin de 10 ore la Ştei, Uileacu de Criş, Roşia, Borod, Săldăbagiu de Munte, Şerghiş, Cărpinet şi Poienii de Sus. La un depozit de cherestea de la Uileacu de Criş o hală a luat foc din cauza jarului căzut din sistemele de încălzire, iar flăcările înalte de peste patru, cinci metri, alimentate de cantitatea mare de materiale combustibile şi de vântul puternic, ameninţau să o altă hală, de mari dimensiuni, din apropiere. S-a intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, lipsa surselor de apă în apropiere impunând alimentarea acestora în navetă, de la o distanţă de aproximativ cinci kilometri. Au ars aproximativ zece metri cubi cherestea stejar, uscătoria amplasată în interiorul halei semideschise (circa 25 metri pătraţi) şi o suprafaţă de aproximativ 70 metri pătraţi din acoperişul halei.
Două terenuri virane situate la Ştei şi Roşia, respectiv la o livadă dezafectată din Săldăbagiu de Munte au luat foc, incendiile soldându-se cu arderea vegetaţiei uscate pe o suprafaţă de aproximativ 12 hectare.
Tot joi, spre seară un incendiu a izbucnit la o pădure de la Borod, flăcările afectând o suprafaţă de circa trei hectare de litieră pădure de foioase. Alte două incendii au fost la pădurile din Cărpinet şi Poienii de Sus, unde au ars o suprafeţă totală de circa 15 hectare litieră.
Un alt incendiu s-a iscat la o pădure de la Şerghiş, comuna Vârciorog, stingerea lui fiind îngreunată de accesul dificil, pompierii militari parcurgând pe jos o distanţă de aproximativ cinci kilometri pentru a ajunge la focarele de incendiu. Au ars 37 hectare de litieră pădure de foioase.
Pompierii spun că toate terenurile virane inclusiv pădurile au fost cuprinse de flăcări din pricina utilizării focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!