Noi oportunităţi pentru doctoranzii Universităţii din Oradea. Zece doctoranzi, aflaţi în primul an al programului doctoral, vor avea ocazia să participe la cursuri tematice, workshop-uri şi la o Şcoală de Vară la Universitatea din Debretin. Acest lucru se va realiza în cadrul proiectului „Dezvoltarea complementară şi comună a programelor doctorale de studiu între România şi Ungaria”, implementat de Departamentul de Geografie, Turism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Facultăţii de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale al UO, în calitate de lider de proiect. Partenerul maghiar al proiectului este Departamentul de Geografie Socială, Dezvoltare şi Planificare Regională al Universităţii din Debreţin.
Programe comune
Proiectul, al cărui durată este de 12 luni, are ca obiectiv dezvoltarea programelor de studii doctorale şi îmbunătăţirea oportunităţilor studenţilor de a urma un program doctoral, precum şi dezvoltarea programelor de cercetare şi educaţie inovativă comune.
„Proiectul se adresează unui număr de 20 de doctoranzi, zece din România şi zece din Ungaria, aflaţi în primul an al Programului Doctoral. Proiectul va asigura sprijin deplin acestor doctoranzi pe tot parcursul derulării proiectului (cazare, masă, transport, diurnă). De asemenea, prin acest proiect vom sprijini 10 profesori şi tot atâţia cercetători, atât români, cât şi maghiari, în proporţii egale, pentru participarea la activităţile care se vor derula în cadrul acestui proiect – workshop-uri, vizite de studiu şi o Şcoală de Vară, organizată de către partenerul maghiar”, a informat asit. univ. Vasile Grama, responsabilul cu comunicarea în cadrul proiectului.
Valoarea proiectului este de 156.980 de euro, fiind cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de dezvoltare Regională, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013.
C.D.
Citiți principiile noastre de moderare aici!