Alături de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, magistrații Parchetului Bihor au vizat strângerea de informații în dosare de evaziune fiscală, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, delapidare ori fals în înscrisuri sub semnătură privată. Infracțiunile au fost comise în domeniile construcțiilor și amenajării terenurilor de sport, colectarea deşeurilor reciclabile, comerţ cu produse electronice și prestarea unor servicii de transport, se arată într-o informare a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.
Astfel, între 21 și 25 octombrie au fost făcute 14 percheziţii domiciliare în șapte dosare penale înregistrate la Parchetul Bihor în perioada 2022-2024. Trei dintre descinderi au avut loc, miercuri, în Beiuș, în cazul administratorului unei firme de mobilă acuzat de evaziune fiscală și de neplata în termen de 60 de zile obligațiilor fiscale cu stopaj la sursă.
Alte șase percheziții s-au derulat joi dimineața într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 4 milioane de lei, în care sunt vizate 16 firme din Gepiu și reprezentanta acestora, o femeie de 46 de ani.
Trei rețineri și doi inculpați puși sub control judiciar
Opt persoane au fost aduse la audieri cu mandat, iar 23 de persoane fizice si firme au dobândit calitatea de suspecţi, două dintre acestea fiind inculpate.
Anchetatorii au reținut pentru 24 de ore trei suspecţi în două dosare penale. Doi dintre ei fac parte dintr-un lot de 10 reprezentanți ai unor firme de transport implicați într-un caz de achiziții de combustibil cu bonuri și facturi fictive.
Procurorii Parchetului Bihor au pus sub control judiciar pentru 60 de zile doi inculpați în dosarul unor presupuse achiziții simulate a 4.000 de tone de deșeuri din ambalaje de sticlă. Unul dintre aceștia a formulat plângere împotriva măsurii, care a fost respinsă ca nefondată de judecătorul de drepturi şi libertăţi.
„Valoarea totală a prejudiciilor în cele şapte dosare penale este de 11.310.400 de lei. Valoarea totală a măsurilor asiguratorii aplicate în aceste dosare penale a fost de 14.000.000 de lei (din care suma de 940.000 de lei a fost recuperată
prin plata voluntară a prejudiciului”, se mai precizează în informarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.
Trimite articolul
XN-am auzit de evaziunea cu țigări netimbrate care este în floare în piață rogerius și durează de ani buni