La 8 ani de la tragedia aviatică din Apuseni, membrii Asociației West Alpine Off Road au mers la locul accidentului și au adus un omagiu victimelor incidentului și cinste salvatorilor.
[eadvert]
În accidentul din Apuseni și-au pierdut viața pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion și au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfânta Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş.
La acea vreme, echipa medicală din avion se afla într-o misiune. Ei trebuiau să ajungă la Oradea pentru a preleva ficatul de la un bărbat de 60 de ani, aflat în moarte cerebrală după un accident vascular cerebral. Epava avionului și victimele au fost găsite de trei localnici, mult prea târziu însă.
30 de membri ai West Alpine Off Road au răspuns apelului făcut de Cornel Dobre Jr., președintele ONG-ului orădean. Cu toții au vrut să fie prezenți și să se reculeagă la troița celor doi eroi.
„Traseul urmat a fost Oradea- Arieșeni- Horea și apoi urcarea spre troiță. Urcarea a fost mai dificilă, fiind zăpadă mare și gheață pe drum, dar ne-am descurcat. Am lăsat mașinile la peste un kilometru de troiță, după care am luat-o la pas în șir indian. Ne-am rugat și am ținut un moment de reculegere în memoria celor plecați dintre noi. Sunt 8 ani, ani în care nu i-am uitat, ani în care sunt mai vii ca oricând în sufletele și în gândurile noastre! Le mulțumesc tuturor celor prezenți, că au înfruntat cu vitejie toate capriciile vremii”, a spus Cornel Doble Jr.
Acel nefericit eveniment a constituit punctul de înființare și de plecare pentru Asociația West Alpine Off Road.
Un punct născut din dorința de a ajuta și de a fi acolo, atunci când trebuie, pentru comunitate și pentru binele comun.
West Alpine Off Road a luat ființă în anul 2014, imediat după accidentul aviatic din Munții Apuseni. Atunci, marcat fiind de cele întâmplate, Cornel Doble jr. s-a gândit că ar fi bine să înființeze o asociație non profit, cu gândul de a interveni în zone în care salvatorii nu reușesc să ajungă.
În memoria celor plecați
„Noi începusem Off Road-ul prin 2013, dar din 2014 am reușit să devenim un ONG, iar în 2015 am încheiat un protocol cu Inspectoratul petru Situații de Urgență «Crișana». Probabil sunt multe necunoscute încă despre acel tragic eveniment și vor fi pentru mult timp, însă în sufletele noastre, ceea ce s-a întamplat acolo nu este uitat. Din acest motiv, în fiecare an ne îndreptăm inimile, gândurile și pașii spre acel loc. Tocmai de aceea, am ales să fim pe ora 16:00 la cota 1.600, acolo unde cerul se unește cu pământul, unde marea de un alb imaculat își dăruiește splendoarea celui care o privește, dar în același timp îi încearcă puterile celui care o simte. Probabil niciodată nu vom simți cu adevărat, nici măcar 1% din ce au trăit acei oameni în acele momente cumplite, însă în memoria lor, a celor care s-au pierdut și a celor care au rămas, ne-am dorit să parcurgem acea distanță pe jos, prin zăpadă, într-o liniște înfricoșătoare”, a spus Cornel Doble jr., fondatorul Asociației West Alpine Off Road.
Trimite articolul
Xce poponari
Bizonii se folosesc de orice chestie sa perturbe natura , lăudabil ,ati ars o cantitate enorma de combustibil ca sa ce ? Sa tragi o pisare in natura . Felicitari .
De ce fundatia West Alpine Off Road nu face demersuri si presiuni pentru anchetarea lui Arafat ?
Epava avionului si victimele au fost gasite de trei localnici, dupa cautari care au durat aproximativ cinci ore si la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, politisti, salvamontisti, angajati ai Parcului National Muntii Apuseni si localnici.
Jenant, in secolul 21 SMURD-ul lui Arafat infractorul nu a reusit sa gaseasca avionul . Au murit oameni care daca erau gasiti la timp puteau fi salvati.
Bine ca Arafat ne da lectii despre virusi.
Omul cui este Arafat ? Cine ii tine spatele ? Cu ce scop ?
-
👍👍