Evenimentul a fost deschis de director Varga Ileana prin prezentarea invitaţilor, urmat de un frumos discurs în care s-a subliniat importanța evenimentului.
Activitatea care s-a derulat este cuprinsă în programul Proiectului educaţional ,,Biblioteca-Paradisul cărţilor”, coordonat de prof. Șumălan Mihaela şi prof. Varga Ileana, având ca scop principal dotarea bibliotecii şcolii cu volume şi materiale bibliografice, prin achiziţionarea acestora de la diferite surse dispuse să doneze cărţile.
Grupul artistic al şcolii ,,Lioara” au prezentat un colaj presărat cu poezii şi cântece din literatura română, coordonaţi de d-nele. prof. Şumălan Mihaela, Nadiş Cristina, Cuciula Ana şi Movilă Cornelia.
Au urmat în program, tot ca şi invitaţi şi parteneri în proiect, elevii Liceului Teoretic ,,Lucian Blaga” coordonaţi de inspector Neşiu Sânziana şi prof. Angela Ciobanu, impresionând şi cu câteva cântece în limba ebraică.
Tot ca şi invitaţi şi parteneri în proiect şi SNAC au fost prezenți cu cântece şi poezii elevii clasei a-V-a A, coordonaţi de profesoarele Krenek Claudia şi Ile Angela de la Colegiul Naţional ,,Iosif Vulcan” Oradea.
În calitate de poet invitat, a vorbit despre importanţa scrierilor şi arta de a compune poezie profesor Scurtu Lucian de la Şcoala Gimnazială Octavian Goga, Oradea, urmat de poetul Alexandru Sfârlea care a picurat printre minunatele-i poezii şi câteva doine tradiţionale româneşti, cu o voce deosebită. Emil Neşiu, poet clujean a prezentat şi dânsul câteva nestemate poetice, atent alese, din volumele proprii. Din partea Direcţiei de Cultură Bihor, Roşu Marinel a vorbit despre oamenii de cultură care s-au născut pe meleagurile noastre şi care ne-au lăsat ca moştenire scrierile lor.
Elevii şi profesorii au avut posibilitatea de a pune întrebări diverse autorilor, la care d-niile lor au răspuns prompt şi fără reţinere.
Momentul de încheiere a revenit preotului Şumălan Ioan de la Paraclisul Spitalului Clinic Judeţean de urgenţe Oradea ”Sfinţii Doctori fără de arginţi Chir şi Ioan”, care a subliniat legătura dintre cultură şi religie, interpretând şi o priceasnă ortodoxă, specifică Sărbătorilor Pascale.
Tot în încheiere s-a putut admira expoziţia cu ouă încondeiate în diferite tehnici şi creaţiile plastice realizate de elevii şcolii coordonaţi de cadrele didactice, alături de o scurtă paradă a ţinutelor vestimentare realizate din materiale reciclabile.
Prof. Şumălan Mihaela
Citiți principiile noastre de moderare aici!