În perioada februarie – mai, Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație, Revista „Educație Financiară pe Înțelesul Tuturor”, Editura Explorator – Revista „Cutezătorii” în parteneriat cu Inspectoratele Școlare Județene organizează cea de a III-a ediție a Olimpiadei „Micilor bancheri” pentru elevii claselor a III-a și a IV-a.
Olimpiada are ca tematică educația financiară pentru învățământ primar. Astfel, elevii bihoreni care doresc să participe se pot înscrie gratuit (perioada 23 februarie – 10 martie) pe baza formularului de participare pe care îl pot descărca de pe site-ul www.cutezatorii.ro, pagina de facebook a Asociației pentru Promovarea Performanței sau îl vor putea solicita direct organizatorilor. Formularele completate vor fi trimise pe adresa ligia.golosoiu@bnro.ro și pe adresa andreea.cojocaru@crepuscul.ro. Etapele olimpiadei se vor desfășura în perioada martie – mai și se integrează în cadrul activităților extracurriculare din săptămâna „Global Money Week” (Săptămâna Mondială a Banilor – 14-20 martie) și din săptămâna „Să știi mai multe, să fii mai bun!” – 18-22 aprilie.
Concurs în două etape
Olimpiada cuprinde două faze: locală (faza pe școală, cu două etape – proba scrisă și proba practică) și națională (faza finală). Faza locală ( pe școală) va fi în perioada 14-21 martie și va începe cu proba scrisă. Concursul cuprinde două secțiuni: lucrare scrisă (două etape – faza locală și faza națională- finală) și proiect sau activitate practică cu tematica de educație financiară pe echipă – prezentat în format digital (Power Point).
Participarea la faza națională este condiționată de desfășurarea activității practice. Între 21 martie și 11 aprilie finaliștii probei scrise vor elabora la nivelul fiecărei școli, sub indrumarea cadrului didactic sau comisiei din școală, un proiect, având la bază activități practice pe teme de educație financiară.
Descrierea activității va fi prezentată în format digital Power Point. În cazul în care în școală se înscriu la olimpiadă mai multe clase, echipele se pot forma cu elevi din maximum 2 clase. Se vor califica, pentru faza națională, primii 120 elevi din țară, în ordinea descrescătoare a mediilor (media aritmetică a notelor obținute la probele A și B). Faza finală (națională) va fi în data de 5 mai în cadrul acțiunii „Fii bancher pentru o zi”, desfășurată la Universitatea București – Facultatea de Istorie și va consta într-o probă scrisă. Evaluarea lucrărilor se va face conform baremului stabilit de membrii comisiei, în baza căruia se va întocmi clasamentul final. De asemenea, în cadrul acestei activități vor fi prezentate proiectele câștigătoare. Se vor acorda: 15 premii și mențiuni, oferite de sponsori, parteneri și organizatori pentru cele mai bune lucrări și cele mai bune proiecte. Marele Premiu va fi acordat de Banca Națională a României.
Toți participanții fazei naționale, copii și cadre didactice îndrumătoare, vor primi diplome de participare și vor avea posibilitatea de a vizita Muzeul Băncii Naționale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!