Orădenii care vor să se întâlnească cu atmosfera de la tradiţionalul Oktoberfest din Germania nu mai trebuie să se deplaseze până acolo. Oktoberfest a venit la Oradea, în parcarea Hotelului Ramada. Până duminică, 10 octombrie inclusiv, berea nefiltrată, cârnăciorii Würstel şi covrigi Bretzel, purcelul la grătar, turta dulce, vinul cald şi snapsul nemţesc vor fi din belşug la Oktoberfestul orădean.
„Este prima manifestare de genul acesta din Oradea, care se apropie de ceea ce se întâmplă în Austria şi Germania. Am adus 900 de kilograme de mâncare din Austria şi bere nefiltrată din Germania. Bucătarul este din Berlin”, ne-a declarat Romeo Ionescu, director FMB, Hotel Ramada.
Manifestarea se desfăşoară în două locaţii: la cort – self service şi pe terasa hotelului unde sunt servite 18 feluri de mâncare. Atmosfera este întreţinută de Gruppe Gastein din Austria, care concertează pe scena amenajată într-o parte a parcării între orele 19:00 – 23:00. „Preţurile sunt mai mult decât decente. Ne aşteptăm ca numărul vizitatorilor să ajungă sâmbătă la 1.000 de persoane”, a precizat Romeo Ionescu.
Preţuri
O halbă de bere nefiltrată, de 400 ml, costa 4 sau 5 lei. Cine cumpăra bere la metru ieşea în câştig cu o bere (plătea şapte şi primea opt). Puiul la gril se vindea cu 15 lei porţia, porcul la proţap cu 18 lei, iar gulaşul cu 9 lei. Cârnaţii costau între 10 şi 12 lei. Turta dulce se vindea cu 9 lei, iar merele caramelizate cu 4 lei.
Spre seară cortul şi terasa au devenit neîncăpătoare pentru orădenii curioşi să vadă şi să guste bunătăţile de la Oktoberfest. „Îmi place atât atmosfera, cât şi berea nefiltrată şi cârnăciorii. Este super şi sper să se organizeze şi anul viitor”, ne-a declarat unul dintre orădenii venit la Oktoberfest cu prietenii. Organizatorii promit să repete în fiecare an Oktoberfest la Oradea.
D.B.
Ramada Oradea, inaugurat oficial
Citiți principiile noastre de moderare aici!