Comisia municipală de urbanism și amenajarea teritoriului și-a dat acordul pentru proiectul de reabilitare a imobilului de pe Republicii 35 și schimbarea destinației din instituție de sănătate publică în sediu al Consiliului Județean Bihor.
Intervenția presupune hidroizolarea fundațiilor, izolarea termică a clădirii, schimbarea instalațiilor interioare, amenajarea mansardei, compartimentări, refacerea tâmplăriei din lemn cu geam termopan, recondiționarea picturilor și a detaliilor arhitecturale etc. Proiectul se referp și la amenajarea de parcări în curtea interioară și amenajarea acceselor pietonale.
„Consiliul Județean urmează să acceseze o linie de finanțare pe fonduri europene pentru realizarea acestui proiect. Clădirea a fost construită între anii 1899-1900 și este un monument istoric și de arhitectură de factură eclectică, realizată de renumitul arhitect Rimanóczy Kálmán-junior. Construcția este cunoscută sub denumirea „Palatul Finanțelor”, deoarece a servit iniţial drept sediu al Administrației Financiare, iar mai apoi, după cel de-al Doilea Război Mondial, când devine policlinică și spital de boli infecţioase, cu denumirea de Policlinica Mare”, se arată în comunicat. Clădirea fostei Policlinici se va afla, marți, în ședința de plen a Consilului Județean, pentru actualizarea costurilor, în vederea derulării finanțării europene.
[eadvert]
Trimite articolul
XMie sa-mi spuneti daca-l feshtytzi in vesnicul mustariu diareeic cum e tot centrul.
-
Confunzi culoarea cu ceea ce se poate observa pe strap-onul nevestei tale când termina cu fundul tău.
-
Mai lasa site-urile si gaseste-ti si tu o pereche cu care sa te satisfaci ca ti s-a uscat deja mana si nu mai ai culoare la fata.
-
Daca esti curios sa vezi o mostra de indiferenta si incompetenta ,,manageriala ,,intra in curtea dinspre Pozitron!Vei vedea pereti imbibati de scurgerile de apa dela acoperis pana la sol, lCauza ,lipsa burlanelor ,ceia ce si un ,,Badagos,,stia sa faca !Rusine administratorilor acestui emblematic EDIFICIU !
-
De dat exemple si de postat comentarii stim toti.
Dar nimeni nu povesteste de LIPSA MESERIASILOR !!
Chiar si a badogosilor.
Pe unde mergi si vezi santiere sau ca este o lucrare in desfasurare, observi ca persoana cea mai tanara are in jur la 40 de ani.
Cea mai batrana sare de cele mai multe ori de 60 de ani.
Nu mai este forta de munca .
Nu vorbesc de forta de munca calificata!!
Ci de acei oameni inclinati spre a presta o munca sau alta , cu un pic de aplecare spre o meserie, care sa doreasca sa o faca.
Si nici nu.putem vorbi ca azi nu sunt platiti, comparativ cu acum 10 – 15 ani.
Diar ca azi toata generatia tanara are o gretza de munca efectiva si fizica…..
Toti vor scoli inalte din care nu reusesc sa acumuleze la final nici cat au acumulat oarintii lor in 10 sau 12 clase de liceu.
Ca nu pe toti ii duce capul la invatat, sa fim sinceri cu noi.
Si parintii au vina lor maxima ca isi consiliaza copii de tineri ca munca este ceva care te infecteaza, care poate avea urmari pe viata.
Deci copiii lor trebuie sa fie “ceva” , dar …altceva !
Neaparat.
Nu …. la lopata.
Dar cand vir sa isi construieasca o casa sau sa isi amenajeze o curte, aceeasi parinti se plang din nou ca nu se gasesc d’le meseriasi priceputi!
Pai…., ei nu se nai gasesc DELOC.
Ca voi va invatati copii ca la 27 -30 de ani, dupa ratarea bacalaureatului si esecul inscrierii la o scoala superioara (ori abandon pe cauza de incompetenta), sa trea acasa, sa il tineti voi, sa nu lucreze nicaieri pe motiv ca oricum ii da bani putini, etc….
Voi cat ati primit pe vremea cand nu stiati face nimic si ati fost ucenici?
Tit orajina dintre picioare si doua oua sa le puteti rosi de Pasti.
Dar ati muncit, ati invatat, ati progresat si promovat, aveti un drum si un scop in viata.
Dati-le si acestor tineri un imbold.
Macar un sut in posterior daca nu se poate altfel.
Si trimiteti-i sa invete sa faca ceva, sa aiba o calificare, sa presteze o munca cu calitate.
Apoi vor veni si bani, atunci vom avea iar meseriasi, probabil.
Ca nici voi nu platiti la randul vostru pe nineni care este habarnist, rau intentiobat si miserupist. Care se angajeaza doar ca sa faca prezenta la munca si sa aiba vechime prin contractul de munca.
Vremea si perioada cu ..Noi ne facem ca muncim, ei se fac ca ne pmatesc, a apus.
Se cere implicare, se cere cunoasterea meseriilor, se cere calitate, se cere seriozitate si competenta.
Nu doar la locuril de munca unde unii isi desfasoara activitatea in spatiile de birouri!!
Ca numai despre astea se face vorbire in mass media.
Peste tot.
Invatati-va copii sa faca macar ce stiti voi sa faceti.
Invatati-i ca sa respecte o munca, o meserie, o activitate.
Si ca nunai muncind pe termen lung, dand dovada de implicare si seriozitate vor deveni profesionisti adevarati si cu adevarat platiti si cautati!!
oooh, timpuriile aceea inainte de alegeri ca UDMR cu PSD n-au facut nimic cu cladirea asta si ca vine PNL si o sa fie renovata urgent, etc… deja a trecut un an si inca suntem la Comisia municipala? nici-un partid nu e mai buna ca celalalt… cladirea colegiului Eminescu e in plan de 6 ani sa fie renovata… nici pana azi nu a fost pusa la licitatie macar… in loc sa mai taiem niste copaci si sa betonam si albia Crisului ce ar fi sa fie renovata cladiea asta, cladiea colegiului Eminescu si cladirea unde e Facultatea de medicina? vin aici studenti din alte tari, se lasa aici zeci de mii de euro pentru taxa de studii dar cladirea arata in ultimul hal… dar avem un centru betonat, ca avem atat de muuult turisti… vezi pe youtube “influenserii” (cu 10-40 mii de abonati la canal) care primesc bani sa le faca video ca ce bine arata Oradea si fiecare merge pe aceeasi ruta si zice aceeasi poveste ca in orasul asta exista numai strada Republicii, Piata Unirii si Vasile Alecsandri si sint mandru cu Palatul Vulturul Negru unde toate locatiile sunt goale si scrie de ani de zile ca se poate inchiria locatia…
Cum se împacă realitatea: „Clădirea… este un monument istoric și de arhitectură” cu proiectul de reabilitare care prevede „refacerea tâmplăriei din lemn cu geam termopan”??? Nu există nici acum prevederi clare și obligatorii cu privire la ce este și ce nu este admisibil în lucrările de restaurare a monumentelor?!