„Au existat mai multe variante de volumetrie pentru această clădire, existând la un moment dat și o ședință comună cu Comisia Zonală a Monumentelor, în vederea găsirii unei soluții agreate atât de către Comisia Municipală de Urbanism, cât și de către Comisia Zonală de Monumente Istorice. În final, s-a ajuns la o volumetrie care a fost avizată de către ambele comisii. Astfel, comisia municipală de urbanism a emis avizul 2484/2021, lucrarea urmând să fie realizată de către Primăria municipiului Oradea, în parteneriat cu firma La Casa SRL”, transmite viceprimarul Arina Moș.
[eadvert]
Imobilul va avea un regim de înălțime P+3E+ER și va fi distribuit astfel: la parter vor fi amenajate spații comerciale, iar la etaj se vor amenaja birouri. Accesul se va face din strada Parcul Traian.
„Conform PUD-ului aprobat, locurile de parcare aferente funcțiunilor se vor asigura în parcarea publică etajată, situată în vecinătate, pe strada Tribunalului”, transmite municipalitatea.
PUD-ul prevedea construirea clădirii în două etape, în cea de-a doua etapă existând și posibilitatea de dezvoltare a clădirii, respectiv colțul dintre strada Parcul Traian și strada Franz Schubert, prin investiție privată.
Se modernizează liceul german
Comisia a dat avizul arhitectului-șef pentru reabilitarea clădirii Liceului German Friedrich Schiller, situat pe strada William Shakespeare nr. 22, în vederea asigurării condițiilor funcționale corespunzătoare normelor în vigoare și a creșterii eficienței energetice. Beneficiarul lucrărilor va fi Primăria Oradea.
„Prin adoptarea noilor soluții tehnice se va asigura rezistența și stabilitatea construcției, precum și funcționarea acesteia în condiţii optime. Totodată, se vor realiza lucrări importante de consolidare. S-a constatat deteriorarea accentuată a fațadelor tuturor clădirilor situate pe amplasament. Totodată, sunt pierderi de căldură din cauza neetanșeităților clădirilor, impunându-se reabilitarea termică a acestora. Se vor aplica soluții de termoizolație ecologice și eficiente, schimbarea tâmplăriilor, refacerea completă a instalațiilor termice, a sistemelor de ventilare şi climatizare, a sistemelor de ventilare mecanică cu recuperarea căldurii, inclusiv sisteme de răcire pasivă, precum şi achiziţionarea şi instalarea echipamentelor aferente şi racordarea la sistemele de încălzire centralizată”, informează Primăria.
Se va înlocui mobilierul, se vor introduce soluții tech care să facă procesul de educație mai atractiv, va crește nivelul de colectare selectivă a deșeurilor în spațiile de clasă și în spațiul de depozitare comun din cadrul școlii, inclusiv îmbunătățirea estetică a platformei comune de depozitare temporară deșeuri.
„A fost apreciată adoptarea modernă a volumetriei și finisajelor. Clădirea va asigura condiții la standarde europene, cu atât mai mult cu cât sunt prevăzute lucrări de amploare, atât în interiorul cât și în exteriorul imobilului”, a precizat Radu Fortiș, arhitectul-șef al Primăriei Oradea.
Trimite articolul
XSe integreaza perfect intra cladirea Tribunalului si Barou. E fix ce trebuia in centru.
Ce vrăjeala cu parcarea, și asa e aglomerata. Trebuiau sa spună ca parcarea mașinilor se va face în Rogerius
Opriti delirul!!!
perimetrul în care se planifică construcția se numește Ansamblul Urban „Centrul Istoric Oradea”. Văd că se urmărește cu insistență să nu mai fie atât de „istoric”, desigur de către cei care nu au niciun atașament față de tradițiile locale
-
buna observatia … pacat ca sunt prea putini care se gandesc la fel… orasul este plin de venetici care habar nu au ce presupune “centru istoric” … sa fie piatete si parcuri cu betoane , terase la fiecare pas , mall-uri si in rest nu apreciaza nimic din acest oras…