În unitatea pe care o conduce spune că sunt aparate de ventilație suficiente, mai multe decât în unele spitale din țară, care au doar câte unul.
Dacă va fi nevoie şi vom avea multe cazuri foarte grave, a spus dr. Carp, la ATI avem 30 de paturi fiecare cu aparat de ventilație şi monitorizare, se pot folosi şi cele 3 aparate de ventilație de la Maternitate sau/şi cele de la ATI coronarieni.
În privința capacității, dr. Carp a adăugat că s-ar pune la dispoziție alte 120 de paturi, de la Ortopedie 2 – 30, clădirea veche a maternității – 50 şi Digestiv – 40.
Îşi fereşte personalul. Restricții în policlinică
Dr. Carp a spus că au loc des întâlniri cu reprezentanții DSP Bh, ai Primăriei şi Prefecturii. Ca să-i apere pe doctori, dr. Carp a spus că nu doreşte ca aceştia să mai lucreze în aceeaşi zi şi în policlinică şi în spital, pentru a nu fi orea expuşi la contaminare. Aşa că, în ambulatoriul de pe str. Louis Pasteur va lucra toată săptămâna câte un medic de pe fiecare specialitate, dacă sunt urgențe. Consultațiile programate se onorează, dar cele care vor fi solicitate şi nu necesită tratamente, medicație – vor fi amânate.
De altfel şi la spital se vor face internările programate până acum, dar se vor reduce de acum o perioadā pentru a lăsa loc potențialelor cazuri de confirmãri cu coronavirus.
„Nu putem închide tot în policlinică, dar unde nu avem prezentări, vom reduce programul. Şi vrem să scurtăm circuitele pentru medici, ca să îi protejăm. Ne pregătim din timp înainte să vină tāvālugul”, a spus dr. Carp, care apreciază şi măsurile drastice de la frontiera bihoreană. “Important e ca oamenii să nu mintă”, a adăugat dr. Carp referindu-se la importanța completării cu date reale a chestionarelor de la vamă.
Trimite articolul
Xmedicii sunt neputinciosi in fata coronavirusului.