CJSU Bihor, prezidat de prefectul Dumitru Țiplea a adoptat în cadrul ședinței de joi o nouă Hotărâre prin care se impun noi restricții n domeniile HoReCa, cultural și de divertisment la nivelul localităților din județul Bihor, în funcție de incidența cazurilor Covid-19 din fiecare localitate.
„Decizia a fost adoptată în aplicarea Hotărârii Guvernului nr. 1090 din 07 octombrie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19″, transmite CJSU Bihor.
Conform Hotărârii CJSU nr. 74/2021, adoptată în baza analizei Direcției de Sănătate Publică Bihor (DSP), lista localităților în care se aplică restricții cuprinde:
– 11 localități cu incidență mai mare de 2 cazuri și mai mică de 3 cazuri / 1.000 locuitori: Pietroasa, Valea lui Mihai, Sâniob, Sânnicolau Român, Olcea, Şimian, Ciumeghiu, Tarcea, Holod, Popeşti, Curtuişeni;
– 34 localități cu incidență mai mare de 3 cazuri și mai mică de 6 cazuri / 1.000 locuitori: Sârbi, Bulz, Tămăşeu, Remetea, Boianu Mare, Buduslău, Girişu de Criş, Borod, Bunteşti, Suplacu de Barcău, Auşeu, Drăgeşti, Nucet, Ştei, Săcueni, Pomezeu, Abram, Cărpinet, Tinca, Ineu, Cherechiu, Căpâlna, Rieni, Abrămuţ, Dobreşti, Finiş, Mădăras, Salonta, Batăr, Marghita, Tăuteu, Şoimi, Husasău de Tinca, Cociuba Mare;
– 11 localități cu incidență mai mare de 6 cazuri și mai mica de 7,5 cazuri / 1.000 locuitori: Lugaşu de Jos, Copăcel, Gepiu, Curăţele, Vaşcău, Diosig, Ţeţchea, Balc, Drăgăneşti, Lunca, Cetariu;
– 39 localități cu incidență peste 7,5 cazuri / 1.000 locuitori: Spinuş, Ceica, Măgeşti, Brusturi, Toboliu, Cefa, Sălard, Paleu, Sântandrei, Oradea, Oşorhei, Sânmartin, Sâmbăta, Pocola, Tărcaia, Borş, Bratca, Şuncuiuş, Hidişelu de Sus, Săcădat, Roşiori, Răbăgani, Uileacu de Beiuş, Roşia, Chişlaz, Nojorid, Beiuş, Derna, Lăzăreni, Tileagd, Lazuri de Beiuş, Budureasa, Câmpani, Vârciorog, Vadu Crişului, Aleşd, Biharia, Căbeşti, Aştileu.
„Măsurile de limitare în localitățile de la nivelul județului se impun gradual, în funcție de incidența cumulată la 14 zile a numărului de cazuri din fiecare localitate, începând cu data de 22 octombrie, ora 00:00″, se mai arată în comunicatul CJSU Bihor.
Unde trebuie purtată masca
– obligativitatea portului măștii în spații publice închise (de tipul piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun), spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă;
– în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, purtarea măștii devine obligatorie în toate spațiile publice deschise – sunt exceptate persoanele care
desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.
Solicitare ordin de încetare a carantinei la Telechiu
Tot în ședința de joi, în urma analizei de risc întocmită de către DSP, a fost aprobată transmiterea către Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției a solicitării de emitere a Ordinului Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea ridicării carantinei zonale din sat Telechiu, comuna Țețchea, începând cu data de 21.10.2021.
Prezenta hotărâre intră în vigoare începând de vineri, 22 octombrie de la ora 24:00.
Vezi mai jos sau descarcă AICI Hotărârea nr 74 din 21 octombrie a CJSU Bihor
Măsuri
Pentru localitățile care depășesc incidența de 6‰ masca va trebui purtată în spațiile închise și deschise aglomerate, în stații și în mijloace de transport în Comun. Pentru cele care depășesc 6 cazuri la 1.000 de locuitori, se instituie restricții de circulație pe perioada weekendului.
Persoanele care vor dori să iasă din casă vor trebui să prezinte certificat verde, care presupune certificat de vaccinare, rezultatul unui test PCR (nu mai vechi de 72 de ore) sau unui test Antigen (nu mai vechi de 48 de ore) sau dacă dovedesc că au avut COVID-19, implicit se află în ziua 18-180-a de infectare cu virusul.
Conform reglementărilor în vigoare, persoanele care nu pot dovedi că dețin certificat verde trebuie să prezinte la solicitarea oamenilor legii o declarație pe proprie răspundere, împreună cu adeverința de angajator, însoțite de un act de identitate.
În localitățile cu incidență de peste 7.5 la 1.000 de locuitori se aplică aceeași procedură, pe perioada întregii săptămâni.
Astfel, magazinele/mallurile se închid la 22, nunțile, botezurile, petrecerile sau evenimentele private se pot organiza cu o capacitate de 50%, dar nu cu mai mult de 200 de participanți, până la ora 24. Cinematografele, sălile de sport, competițiile sportive, piscinele interioare pot funcționa cu o capacitate de 50% până la ora 24. Restaurantele, localurile și terasele pot funcționa la 50% din spațiu între orele 5-24, inclusiv în interior. Se pot organiza și mitinguri și demonstrații cu 100 de persoane până la ora 24. Toate acestea pentru persoanele pentru care au trecut zece zile de la vaccinarea cu schema completă sau se află între a 15-a zi și a 180-a zi de la infectarea cu coronavirus.
Trimite articolul
XEste de purtat obligatoriu masca sanitarã peste tot indiferent de cât covid este?
Medicamentele care se administrează în prima fază a COVID şi care cresc şansele ca pacienţii să evite o formă gravă nu ajung la aceştia. În acest timp spitalele se sufocă, pline-ochi cu pacienţi în stare gravă.
https://m.adevarul.ro/locale/slatina/situatie-absurda-spitale-sufocate-medicamente-lipsa-tratarea-bolnavilor-covid-domiciliu-1_617167795163ec4271a15802/index.html
Bla, bla, bla.. :)) tot nu ne vaccinam!