Consiliul Județean Bihor a transmis că în urma anunțului postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), au fost depuse șase oferte din partea firmelor: Medos Construct & Consulting, Carpat Design Consulting, Tirla Concept Consulting, SC Asref SRL, StructurALL Consulting Cluj Napoca și Baseli Drum Consult. Valoarea estimată a serviciilor este de 435.000 de lei, termenul limită pentru depunerea ofertelor în cadrul licitației fiind miercuri, 16 februarie.
[eadvert]
Potrivit CJ Bihor, procedura de atribuire a execuției lucrărilor pentru reparațiile capitale la viitorul sediu al Consiliului Județean Bihor se află în desfășurare, fiind în etapa de evaluare a ofertei depuse. Valoarea estimată a reabilitării fostei Policlinici Mari este peste 25 de milioane de lei, iar finanțarea se va face din fonduri europene. La licitația organizată de CJ Bihor, pentru reabilitarea clădirii, a fost depusă o singură ofertă. vorba de asocierea de firme Drum Asfalt – Constructorul Sălard – Drumuri Bihor.
Reabilitare interior și exterior
Clădirea fostei Policlinici Mari se află, în prezent, într-o stare avansată de degradare, care nu permite utilizarea acesteia.
„Se vor face lucrări pentru creșterea eficienței energetice a clădirii, reabilitarea și transformarea acesteia în sediu al Consiliului Județean Bihor, care poate găzdui întregul personal al instituției. Constructorii vor efectua lucrări de consolidare locală, recompartimentări și finisaje interioare, intervenții la șarpanta exterioară, la fațade, vor fi refăcute instalațiile electrice, sanitare și termice, precum și cele de securitate la incendiu. De asemenea, vor fi realizate amenajări exterioare și vor fi extinse anumite spații prin mansardare”, se arată într-un comunicat al CJ Bihor.
În ședința extraordinară a CJ Bihor, de la începutul acestei luni, consilierii județeni au votat majorarea sumei necesare pentru reabilitarea viitorului sediu al Consiliului Județean Bihor. Costurile mai mari se datorează majorărilor prețurilor la materialele de construcții.
„Având în vedere creșterile substanțiale înregistrate la materialele de construcții în anul 2021 și începutul anului 2022; luând în calcul și indicii de cost în construcții înregistrați la data aprobării ultimilor indicatori tehnico-economici ai obiectivului până la data actuală se necesită actualizarea valorii investiției la nivel de luna februarie 2022”, se arată în documentul aprobat la începutul lui februarie de consilierii județeni.
Astfel, valoarea actualizată a indicatorilor tehnico – economici este de 41,6 milioane de lei, față de 36,5 milioane lei, cât a fost alocat inițial proiectului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!