Marţi, 11 iunie, cu ocazia evenimentului Ziua Porților Deschise, doritorii au putut să treacă pragul Direcției Silvice, dar şi ale ocoalelor silvice.
Astfel, un grup de 30 de copii de la Liceul „Al. Roman” Aleșd a participat la sediul Ocolului Silvic Aleșd la o lecție educativă despre modul de gospodărire a pădurilor, rolul personalului silvic în administrarea pădurilor, informații despre speciile din fauna și flora spontană a României, despre importanța interacțiunii omului cu natura, despre importanța depozitării deșeurilor etc.
La O.S. Beiuș, inginerul Dan Dorel le-a vorbit celor 22 de elevi de la Școala Generală Budureasa despre rolul pădurii în societate și în viața comunității locale.
De asemenea, a avut loc o întâlnire cu conducerea Primăriei Budureasa, discutându-se despre colaborarea și transparența Regiei Naționale a Pădurilor ca administrator de păduri.
60 de copii din clasele a III-a, a IV-a și a V-a de la Liceul „Horvath Janos” Marghita și 15 elevi din clasele a XI-a și a XII-a de la Liceul Tehnic „Horea” au participat la prezentarea activității pădurarilor de la Ocolul Silvic Marghita și la prezentarea modului în care se produc puieții forestieri în pepiniera silvică Baranca din cadrul ocolului.
19 elevi de la Liceul Tehnologic Dobrești, însoțiți de două cadre didactice, au participat la expunerea colegilor de la Ocolul Silvic Dobrești privind importanța, rolul și destinația pepinierelor silvice, recunoașterea speciilor de interes forestier și conducerea culturilor în pepinierele silvice și a arboretelor tinere. Acțiunea s-a desfășurat la birou, dar și în teren, într-una din pepiniere și în plantațiile înființate în ultimii doi ani, din apropierea Barajului de la Luncasprie.
La OS Tinca, 11 elevi de la Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” Tinca, însoțiți de prof. coordonator Viorica Madear, au asistat la o scurtă prezentare la sediul ocolului și au efectuat întreținerea puieților plantați în toamna anului 2018 în apropierea ocolului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!