Copiii prezenţi deseară în Oraselul Copiilor, precum şi cei care sunt fascinaţi de frumuseţea universului, sunt invitaţi, începând cu ora 19:30, la o activitate educativă cu tema „Stele. Constelatii”. Cu acest prilej, ei vor putea afla mai multe informaţii despre stelele ce pot fi văzute pe cerul nopţii şi despre grupurile în care au fost împărţite.
„Din timpurile străvechi, oamenii au observat forme imaginare formate din grupuri de stele, pe cerul nopţii. Folosind linii, ei au unit stelele în aceste grupuri, spre a forma figuri numite constelaţii. Fiecare constelaţie reprezintă o creatură sau un obiect şi o parte din ele au nume luate de la figuri mitologice. De pe Pămant stelele ce formează o constelaţie par apropiate una de cealaltă, dar de fapt se află la diferite distanţe de noi. Totul depinde de diametrul şi luminozitatea stelei”, a ţinut să arate Biroul de Presă al municipalităţii.
Prin telescop
Dacă cerul este senin, după ora 20:30 vor putea fi făcute observaţii astronomice din Orăşelul Copiilor, folosind telescopul achiziţionat prin proiectul „Universul mai aproape de noi”, proiect în cadrul căruia se desfăşoară şi activitatea „Stele. Constelaţii”.
De asemenea, cu ajutorul telescopului va putea fi văzută şi Staţia Spaţială Internaţională deasupra oraşului Oradea, în intervalul de timp 21:19:29- 21:24:44. Evenimentul este organizat sub egida Consiliului Local al municipiului Oradea de către Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”, prin profesoara Valentina Matei şi în colaborare cu Orăşelul Copiilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!