Şcoala cu clasele I-VIII ,,Nicolae Balcescu’’ din Oradea a fost vizitată, în perioadă 23 – 25 martie, de profesori din Spania, Marea Britanie, Franţa, Italia, Turcia şi Finlanda. Vizita a avut loc în cadrul proiectului Comenius: ,,Plurilingvism: Identitate şi diversitate’’.
Instituţia de învăţământ derulează acest proiect din anul 2010, având ca parteneri şcoli din Spania – ţara coordonatoare de proiect, Marea Britanie, Franţa, Italia, Turcia şi Finlanda.
Activităţi la Scoala “Nicolae Balcescu”
În cadrul schimbului de experienţă, profesorii au desfăşurat diverse activităţi care au avut ca scop formarea unei strânse interacţiuni între profesori şi elevi, aparţinând unor contexte lingvistice şi culturale diferite, cunoaşterea sistemului educaţional, cunoaşterea administraţiei locale orădene, prin vizitarea unor instituţii administrative şi culturale, şi înţelegerea diversităţii culturale a limbilor de circulaţie europene.
Programul întâlnirii a cuprins şedinţe de lucru (prezentări şi dezbateri pe baza planului european de integrare a limbilor străine, aplicaţii practice – interasistenţe la activităţile educative derulate în clasă, managementul clasei de elevi şi practica pedagogică).
Cei 17 musafiri au fost găzduiţi de familiile elevilor de la Scoala ,,Nicolae Balcescu’’.
,,Pentru noi este un eveniment important. Am simţit că doresc să ne cunoască cât mai bine şi că sunt dornici să ne împărtăşească din experienţa lor. Cel mai important lucru este că au intrat în activităţi de detaliu, prin participarea la ore, s-au implicat foarte mult şi au descoperit cu toţii lucruri intersante. Cel mai mare câştig este că profesorii îşi împărtăşesc experienţe de predare”, a declarat directorul Şcolii Balcescu, profesorul Ioan Mocan.
,,A fost o experienţă extraordinară. România este foarte frumoasă. Am fost mişcaţi de modul în care am fost primiţi. Am observat că părinţii şi comunitatea loc se implică în activităţile şcolii, iar asta m-a imopresionat în mod plăcut’’, a spus Elisa Fattier, o profesoară din Franţa venita in vizita la Scoala “Nicolae Balcescu”.
Crina Dobocan
Citiți principiile noastre de moderare aici!