Luni a avut loc conferința de deschidere a evenimentului „Job shadow day”, „Dezvoltarea învățământului tehnic dual prin parteneriatele de tip consorțiu”. Ulterior conferinței, în perioada 19-22 noiembrie, vizitatorii vor putea testa echipamentele și vor putea participa la ateliere și demonstrații practice organizate în laboratoarele campusului de pe strada Ceyrat, numărul 4.
„Campus Oradea este un proiect foarte important pentru județul nostru. (…) Am pornit în realizarea acestui proiect de la situația din teren. Copiii noștri aleg să își găsească un loc de muncă dincolo de granițele țării, companiile locale, care dezvoltă comunitatea și țara, nu au forță de muncă calificată și sunt, practic, în situația de a-și aduce forță de muncă de la mii de kilometri distanță. În general, familiile, părinții nu o atractivitate pronunțată față de această formă de învățământ, pentru că pare a fi un element de inferioritate să faci învățământ tehnic, cel puțin acesta este mentalul pe care cred că trebuie să îl schimbăm împreună”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, liderul de consorțiu, Mircea Mălan.
În cadrul conferinței a luat cuvântul și Alin Ștefănuț, interimar la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Bihor:
„În spatele acestui proiect sunt oameni care au crezut, care cred că se poate face o schimbare în ceea ce privește învățământul dual. Fără această credință și fără eforturile noastre, ale tuturor, în principiu, suntem încă o dată în fața unei clădiri frumos construite, dotate, dar prea puțin utilizate. Cum spunea și domnul vicepreședinte Mircea Mălan, există premisele pentru ca acest proiect să fie unul de succes. Depinde de noi, de fiecare în parte, cum îl materializăm, cum transformăm acest proiect într-o realitate. În ceea ce privește implicarea și eforturile mele, pot să spun că voi continua ceea ce a început domnul inspector școlar Horea Abrudan”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!