Aceasta fiindcă aleșii au votat în unanimitate, în ceasul al 12-lea achiziționarea ultimei parcele de teren pentru a demara lucrările la parcul industrial. Decizia vine în aceeași săptămână cu obținerea statutului de stațiune turistică de interes local pentru oraș. Din perspectiva primarului de Marghita din acest moment începe dezvoltarea orașului , turismul și parcul industrial fiind considerate singurele direcții și oportunități în acest scop.
[eadvert]
“Primăria Marghita risca să piardă un proiect pentru parcul industrial de câteva milioane de euro dacă nu face cât mai repede dovada proprietății unui teren necesar de 111.900 mp”, se arată în raportul întocmit de expertul tehnic judiciar Maria Buzea care stă la baza deciziei Consiliului local. Marghita nu mai deține teren în proprietatea orașului, fapt pentru care pentru a valorifica oportunitatea oferită de Consiliul Județean Bihor de a investi în acest obiectiv. De-altfel programul cu care actualul primar a câștigat alegerile era centrat în jurul acestui concept de parc pe direcția dezvoltării industriale a orașului și de creare a locurilor de muncă. Primăria Marghita achiziționase deja 92.900 mp pentru a construe parcul.
Fiindcă diferența până la 114.900 mp lipsea era necesar un ultim demers. Fiindcă teren trebuia să îndeplinească anumite condiții impuse de CJ Bihor a fost necesară o nouă negociere cu doi proprietari și achiziționarea terenului la “o valoare echitabilă, conform standardelor ANEVAR în vigoare, un preț care reflect interrsul ambelor părți”. Cei 22.700 mp achiziționați au fost negociați la 4 euro/ mp. La inițiativa primarului Marcel Emil Sas Adăscăliţii, toți cei 13 consilieri prezenți, din 16 aleși, au votat “Proiectul de hotărâre privind însușirea Raportului de evaluare și aprobarea prețului de achiziție a imobilului teren, situat în extravilanul municipiului Marghita, în cotă parte de 22.700 mp/114.900 mp, înscris în CF. 105778 având nr. cad. 105778, aflat în proprietate privată a d-lui Chichineșdi Florian și d-na Chichineșdi Delia Ecaterina, teren necesar pentru înființarea unui Parc industrial“.
După ce s-a luat decizia, primarul a ținut să-I felicite pe consilieri, având în vedere că aceștia fac opoziție de obicei, pentru că au dat dovadă de unitate. “De azi încolo , Marghita merge pe o linie ascendantă de dezvoltare. Fiindcă singurele șanse ca orașul să se dezvolte erau parcul industrial și turismul. În această săptămână istorică, care se finalizează cu o ședință istorică, am dobândit și statutul de stațiune turistică și vom avea și parc industrial. Statutul de stațiune turistică era important fiindcă acesta deschide noi ferestre de finanțare atât pentru noi ca adminstrație, cât și pentru persoanele fizice și juridice”, a explicat primarul. Cum viceprimarul Demian Zsolt a simțit nevoia să capitalizeze politic în dreptul UDMR aceste reușit, afirmând că liderul formațiunii la nivel național a anunțat pe facebook că a introdus pe agenda Guvernului obținerea statutului și că achiziționarea terenului s-a făcut după discuțiile dure avute în trecut fiindcă acum există comunicare, primarul a readus discuția în realitate.
“Astfel de decizii nu se iau în funcție de cât de dure sau domoale sunt discuțiile, astfel de investiții se fac în funcție de prioritățile orașului. In cee ace privește obținerea statutului de stațiune turistică este strict meritul nostrum, e rezultatul demersurilor autorităților locale”, a concluzionat primarul de Marghita.
Trimite articolul
XArticol scris parțial românește!?
Citez:
‘…să capitalizeze politic în dreptul UDMR aceste reușit, afirmând…’ ; ‘In cee ace privește obținerea statutului de stațiune turistică este strict meritul nostrum’