În concordanță cu prioritățile stabilite de Ministerul Educației, dar nelimitându-se doar la acestea, activitățile desfășurate au fost variate și i-au încântat pe cei mici.
În prima zi, sub titlul „Vreau să fiu… POLIȚIST“, copilașii au aflat informații prețioase privind Educația rutieră, activitățile deosebit de interesante și interactive fiind susținute de comisarul șef Ioana Indrieș, alături de colegii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bihor.
Marți, sub sloganul „Vreau să fiu… ACTOR“, preșcolarii au urmărit un spectacol interactiv de povești și improvizație, din cadrul Proiectului educațional național „Povestea României“, organizat de către Atelierul de Cuvinte.
Nu a fost mai prejos nici a treia zi, când, sub titlul „Vreau să fiu… TURIST în Oradea“, mititeii cei entuziamați au vizitat orașul natal cu microbuzul cabrio, admirând cele mai frumoase și reprezentative edificii ale orașului nostru.
Și, pentru că Educația financiară este elementară în zilele noastre, joi, sloganul „Vreau să fiu… BANCHER“ a fost pe buzele tuturor. Activitatea a fost susținută de către economistul Adriana Petrea, reprezentant al Băncii Naționale, care le-a oferit celor mici sfaturi utile despre Abecedarul Banilor! Spre bucuria copiilor, aceasta a venit însoțită de mascota BNR – un leu adorabil care a devenit rapid atracția zilei.
Și, pentru ca ne aflăm în plină toamnă, ziua s-a încheiat cu un Atelier de pictură, îndrumat de Anca Copăceanu, artist plastic. Tema „Dovleacul Hazliu“ a devenit imediat preferata preșcolarilor care s-au distrat pictând ingenios dovlecei.
Ultima zi a fost încheiată într-o armonie muzicală deplină. Sub titlul „Vreau să fiu… ARTIST“, Cvartetului Espressione de la Filarmonica Oradea le-a prezentat preșcolarilor, înt-un mod captivant și inedit, instrumentele muzicale.
„Școală Altfel reprezintă un mod captivant și ingenios de a realiza activități educative extrașcolare, la care castelanii noștri au participat cu mare interes și plăcere deoarece – Copiii trebuie să fie învățați ceea ce le va fi util atunci când vor crește (Aristippus)“, transmit educatoarele de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 23 „Castelul Veseliei” din Oradea.
G.P.P. 23 „Castelul Veseliei“ – structura Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu“ din Oradea este coordonată de către profesoara Camelia Irina Puie, iar echipa este formată din educatoarele: Adriana Bodog, Simina Vereș, Cristina Rus, Aurelia Maria Laza, Lavinia Galea, Delia Pele, Denisa Ambro, Oana Marchiș, Alexandra Bogdan, Claudia Indrei și Florina Bonca.
Citiți principiile noastre de moderare aici!