Acest proiect își propune să dezvolte elevilor de gimnaziu competențe și abilități care să aibă drept rezultat creșterea motivației școlare în așa fel încât la finalul clasei a VIII-a aceștia să promoveze cu succes examenul de Evaluare Națională.
Alături de conducerea și cadrele didactice de la Liceul Sanitar „Vasile Voiculescu” au fost prezenți profesor dr. Alin Serafim Ștefănuț – inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Bihor, profesor Florin Negruțiu – inspector școlar pentru proiecte educaționale, profesor Liana Moruț – inspector școlar pentru proiecte educaționale, profesor Nicolae Șaitoș – director al Școlii Gimnaziale Vârciorog, profesor Brândușa Buzulică – director al Școlii Gimnaziale ”Ioan Slavici” Oradea, Liviu Sabău Popa, consilier local, reprezentanți ai DSP Bihor, DGASPC Bihor, ai IPJ Bihor Compartimentul de analiză și prevenire a criminalității, IPJ Bihor Biroul siguranță școlară, CRPECA, părinți.
Doamna director Adina Cozma Cărăbaș, manager de proiect a prezentat obiectivele acestuia, grupul țintă, indicatorii de rezultat, bugetul (773.914 lei, echivalentul a 155.534 de euro), durata de implementare fiind de 24 de luni.
Inspectorul școlar general, Alin Ștefănuț a vorbit despre rolul acestor proiecte în dezvoltarea noilor generații în condițiile în care 25% din meseriile viitorului ne sunt necunoscute și despre cât de important este să fie oferit copiilor un spațiu în care să se dezvolte, încurajându-i să-și găsească propriul drum.
Florin Negruțiu a evidențiat că sunt în derulare un număr de 82 de proiecte de acest fel, subliniind că fără o implicare majoră din partea cadrelor didactice dar și a comunității locale și a părinților nu se pot obține rezultatele dorite.
Doamna director adjunct Crina Crăciun Crina a prezentat categoriile de activități: Activități MATE, Activități de digitalizare a procesului educațional, Activități de prevenire, intervenție și compensare, Lucrări de amenajare, achiziționare bunuri.
O parte din activitățile desfășurate sunt: ore remediale la limba română și matematică, educație rutieră, pictură pe sticlă, club de teatru, club de lectură, activități sportive, activități outdoor, platforma de management a școlarității (catalogul electronic), achiziția a două display-uri interactive.
Nelu Radu de la „Asociația Vieți Schimbate” a vorbit despre colaborarea dintre școală și societatea civilă și cum elevii sunt dispuși să se implice în activități, iar comisar șef Ioana Indrieș reprezentant IPJ Bihor a evidențiat rolul și importanța colaborării școlilor cu instituțiile statului.
Radu Godja, membru în Consiliul de Administrație al școlii din partea părinților a vorbit despre felul în care aceste proiecte îi motivează pe elevi în desfășurarea actului educațional.
Proiectul este derulat în cadrul Schemei de Granturi din cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență în România.
La final un grup de elevi coordonați de profesoara de muzică Elena Copil i-au colindat colindat pe cei prezenți, într-o atmosferă plină de emoții specifică sărbătorilor de Crăciun.
Citiți principiile noastre de moderare aici!