Programul pentru luna martie al Teatrului Regina Maria este unul bogat şi variat, care însumează nu mai puțin de 23 de spectacole, dintre care un spectacol invitat de la Teatrul Național din Târgu Mureș – Compania „Liviu Rebreanu” și o premieră.
[eadvert]
Spectacolul „Undeva, cândva” de John Cariani este premiera pe are o propune regizorul Ándi Gherghe. Prima reprezentaţie va avea loc sâmbătă, 23 martie, de la ora 19:00, la Sala Transilvania. Este un spectacol despre diferitele contexte în care dragostea, speranța sau singurătatea se pot naște. „Întreaga poveste se desfăşoară sub o mare de stele, un cer rece fără lună, tipic nopţilor nordice”.
Ándi Gherghe (42 ani) este regizor, actor, autor dramatic şi manager cultural. Este absolvent al Universității Petru Maior din Târgu Mureș, specializarea Administrație Publică (2003) și al Universității de Arte din Târgu-Mureș, licențiat în Artele Spectacolului – Actorie (2010), cu masterat în Arta Regizorului (2009) și masterat în Scriere Dramatică (2019).
În 2017 a semnat regia primului spectacol bilingv din Oradea, „Poveste din Transilvania” de George Ștefan, urmat de „Vă plac bananele, tovarăși?” de Székely Csaba, ambele la Studio Act Oradea. Textul piesei „Poveste din Transilvania” a avut la bază biografia regizorului. Spectacolul prezenta povestea unei familii mixte din Târgu-Mureș dezvoltată la nivelul mai multor generații într-o perioadă în care problema conviețuirii româno-maghiare reprezenta o adevărată catastrofă.
În 2018 a scris și regizat spectacolul-experiment „Social Acceptabil” la Studio Act Oradea, un proiect de teatru social care a pornit de la tema corupţiei. „Social Acceptabil” a primit finanţare de la Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), având punctaj maxim (91) pe secţiunea Artele Spectacolului – Teatru.
Pentru premiera „Undeva, cândva”, regizorul Ándi Gherghe a colaborat la scenografie cu Oana Cernea şi pe lighting design cu Cristian Niculescu. Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: Carina Bunea, David Constantinescu, Georgia Căprărin, Alin Stanciu, Anca Sigmirean, Mihaela Gherdan, Șerban Borda, Adela Lazăr, Pavel Sîrghi, Sebastian Lupu, Alexandru Rusu, Corina Cernea, Sorin Ionescu, Denisa Irina Vlad, George Dometi, Ioana Dragoș Gajdó, Eugen Neag
Următoarea reprezentaţie a spectacolului va avea loc duminică, 31 martie, de la ora 19:00.
„Detectorul de minciuni”
Luni și marți, 25 și 26 martie, de la ora 19:00, Teatrul Național Târgu Mureș – Compania „Liviu Rebreanu” propune spectacolul-invitat „Detectorul de minciuni”, de Vasilii Sigarev. Regizat de Laura Moldovan, spectacolul vorbeşte despre punctul critic dintr-o căsnicie în care toate lucrurile ascunse ies la suprafață.
„Povestea lui Boris și a Nadejdei e povestea comică și tragică în același timp, a unui cuplu aflat pe muchia fină dintre dragoste și ură. După douăzeci de ani de căsnicie, acumulările, frustrările și minciunile, ies la iveală prin hipnoză declanșând într-un joc de-a râsul-plânsul, panică, revoltă, disperare. O comedie cu treceri de la râs la emoție, de la zâmbet la introspecție, puternică, vie, inedită”, este prezentarea spectacolului în scenografia Măriucăi Ignat.
Bilete se pot achiziționa de pe site-ul Eventim.ro sau de la Agenția de bilete, după programul: marți și joi între orele 12:00-18:00, miercuri și vineri între orele 10:00-14:00 şi sâmbătă, între orele 11:00-13:00. Pentru informații și rezervări: 0359452324. De asemenea, biletele se pot achiziționa și înainte cu o oră înainte de fiecare spectacol.
Citiți principiile noastre de moderare aici!