Acesta este numele proiectului de promovare a bunelor practici printr-o reţea europeană în prevenirea traficului de persoane cu scopul exploatării prin muncă. În cadrul acestui proiect, Fundaţia „Lampas” (fundaţia diaconală a Eparhiei Reformate de pe lângă Piatra Craiului) şi Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom, în colaborare cu Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Oradea, au organizat în 14 februarie un training interdisciplinar adresat specialiştilor care lucrează în domeniul traficului de persoane. Evenimentul a avut loc la Centrul Bisericesc Reformat „Lorántffy Zsuzsanna”, str. Libertăţii nr. 40, Oradea.
Ghid multilingv
„Trainingul a avut drept scop prezentarea Ghidului multilingv «Promovarea bunelor practici privind prevenirea traficului de persoane prin muncă forţată» ca instrument de lucru în lupta împotriva traficului de persoane prin muncă forţată”, ne-a informat Otilia Vura, consilier.
La întâlnire au participat reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Oradea, Brigăzi de Combatere a Criminalităţii Organizate, ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, ai Învăţământului preuniversitar şi universitar, ai Caritas Eparhial şi ai Fundaţiei People to People.
Principalele subiecte de discuţii au fost: modalități de prevenire şi combatere a traficului de persoane prin muncă forţată, soluţii de cooperare la nivel local în lupta împotriva traficului de persoane, schimb de bune practici şi experienţe între reprezentanţii unor organizaţii din sfera publică, ONG-uri şi instituţii de stat, punându-se accent pe îndrumări practice.
„Acest ghid este un instrument care să ne ajute să facem practicile existente vizibile, să facilităm posibilitățile de a le transfera în alte țări şi de a îmbogăți baza de date şi informații a Uniunii Europene în ceea ce privete traficul de persoane pentru muncă forţată”, a specificat Otilia Vura.
Proiectul „O persoană informată este o persoană protejată” este implementat în perioada 7 iunie 2011 – 6 iunie 2013 de Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom (organizaţie ecumenică formată din cinci Biserici membre, reprezentate atât la nivel confesional, cât şi etnic) în parteneriat cu alte trei organizaţii: Fundaţia “Lampas”, Oradea; Verein für Internationale Jugendarbeit Landesverein Württemberg, Stuttgart, Germania; Diakonisches Werk Bremen, Germania.
Citiți principiile noastre de moderare aici!