„Excelenţa Sa, Domnul Klaus Werner Iohannis, Preşedintele României, are plăcerea de a invita pe Doamna Mirela Tanc la dezbaterea «România la Centenar»”. Aşa sună invitaţia lansată de Preşedintele României profesorului de Limba şi literatura română la „Oltea Doamna” din Oradea pentru evenimentul organizat pe 15 martie în Sala Unirii de la Palatul Cotroceni. Invitaţia nu este una întâmplătoare. În urmă cu o săptămână, prof. Mirela Tanc s-a aflat în elita mondială a dascălilor: numele profesorului orădean a apărut pe lista scurtă a celor nouă câștigători ai premiului „Global e-Innovation Award – 2017” de la MUGU International Foundation (MIF), India. În acest context, dascălul orădean e cel mai inovativ profesor din România. A ştiut de mică că va fi dascăl, îndrăgostită fiind de ocupaţiile părinţilor săi: mama – învăţătoare, tatăl – profesor de istorie.
Fiind mereu preocupată de autoperfecţionare, de standardele la care trebuie să se situeze profesorul secolului XXI, Mirela Tanc şi-a luat ca ajutor la catedră tehnologia. Aceasta după ce a înțeles că predarea clasică – cretă, tablă, caiete – trebuie completată cu ceva nou, care să-i însuflețească, să-i motiveze pe elevi atunci când sunt obosiți, plictisiți. Spune că Microsoft i-a deschis o lume nouă. Este MIE Expert, Skype Master Teacher și MIE. „Prin intermediul platformei MICROSOFT EDUCATION am vizitat muzee, galerii de artă, am călătorit virtual la o fermă din Kenya prin Mitahato Education and Development Fund, am învățat să creăm personaje literare cu Robin Yardi din Santa Barbara (SUA), am ascultat povești spuse de scriitoarea Tricia Brown din Alaska (SUA)…”, explică profesorul orădean.
După 21 de ani la catedră, are propria metodă de predare şi e dispusă să îi inspire pe toţi profesorii din ţară care s-au interesat de maniera în care îi ajută pe copii să intre în lumea cunoaşterii. Recent, pe numele dascălului orădean a venit a doua nominalizare la Oscarul în Educaţie – Global Teacher Prize. Din această poziţie, Mirela Gabriela Tanc va reprezenta România la Summit-ul educațional E2 în Singapore și la Global Education & Skills Forum în Dubai, în martie 2018. Până la toamnă, pe 25 octombrie, când are loc cea de-a treia ediție Building Education Bucharest International Forum, eveniment dedicat calității actului educațional, agenda profesorului e plină de invitaţii.
[related-post post_id=”1992102″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!