Şefa de promoţie de la Liceul Ortodox şi una dintre elevele de zece la Evaluare Naţională a avut o surpriză imensă miercuri dimineaţă. „Am primit dimineaţă un plic pe care scria: «Administraţia Prezidenţială» în care am găsit un dosar albastru. Înăuntru era scrisoarea în care Preşedintele mă felicita. Am fost plăcut surprinsă, e un gest foarte frumos!”, ne-a spus Monica Marincaş. Şeful statului nu uită că profesia sa de bază e cea de dascăl. Şi e sensibil la performanţa şcolară. Elevii de 10 la Evaluare Naţională au fost felicitaţi nominal de Preşedinte. Una dintre acestea este frumoasa Monica Marincaş.
„Dragă Monica Letiţia, Te felicit pentru rezultatul obţinut la Evaluarea Naţională. Am convingerea că vei continua să ai un parcurs educaţional marcat de rezultate deosebite, atât în devenirea ta profesională, cât şi personală. Îţi mulţumesc pentru că le-ai demonstrat tuturor că se poate. Prin asumarea importanţei educaţiei, prin multă muncă şi prin responsabilitate faţă de propria devenire, cu toţii am putea fi «de nota 10 ». Trebuie doar să ne dorim! Viaţa îţi va oferi multe lecţii, dar indiferent de obstacole, nu uita să lupţi pentru ceea ce crezi, să construieşti temeinic şi să consolidezi ce este valoros. România are nevoie de tineri ca tine, implicaţi şi responsabili faţă de viitorul lor şi al comunităţii. Sper că viaţa de liceu va fi o experienţă de formare deosebită şi îţi va oferi oportunităţile de dezvoltare pe care ţi le doreşti. Îţi doresc mult succes în continuare!”, se arată în scrisoarea Preşedintelui României Klaus Werner Iohannis.
Klaus Iohannis nu uită să le spună elevilor că „educaţia este forţa care te dezvoltă cu adevărat ca persoană, ca cetăţean, ca profesionist. Ea îţi dă puterea pentru a deveni orice îţi doreşti pentru a putea înţelege şi schimba lumea”. Preşedintele consideră că alături de tineri ca Monica Marincaş „putem clădi cu adevărat România Educată. Şi pentru că părerea ta este extrem de importantă pentru mine, te invit să îţi aduci contribuţia la dezvoltarea educaţiei şi cercetării prin participarea la consultarea online disponibilă la www. româniaeducată.eu” .
Chiar dacă are doar 15 ani, Monica e matură atunci când şcoala e subiectul dezbătut. Ea a mărturisit pentru Jurnal bihorean că „examenul de Evaluare Naţională necesită o pregătire organizată. În ultimele săptămâni înainte de examen îţi este greu să reiei toată materia, de aceea am învăţat sistematic din clasa a V-a. Înainte de evaluare am repetat câteva noţiuni elementare, fără de care nu poţi rezolva anumite exerciţii”. În viitor, Monica doreşte să studieze informatica. Din toamnă va fi elevă la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu. „ Studiul individual este esenţial. Daca elevul nu îşi dă silinţa să reţină şi să pună în practică acasă ceea ce a învăţat la şcoală, nu va avea cele mai bune rezultate”, consideră Monica Marincaş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!