Femeia (81 ani) se afla sâmbătă în staţiunea balneară de la Tinca, împreună cu soţul ei. Era ora prânzului şi se îndreptau spre sala de masă, pe o alee. O creangă s-a desprins din copac şi a lovit-o puternic la sânul drept. Pacientei i s-a făcut rău şi o bucătăreasă i-a sărit în ajutor aducându-i un pahar cu apă. Pacienta şi-a revenit şi şi-a pus comprese, a luat şi Panadol din bagajul de acasă, în care pregătise o mică trusă medicală, dat fiind faptul că este cardiacă, iar soţul are şi el probleme de sănătate.
Pacienta spune că niciun cadru medical nu a întrebat-o de sănătate şi că abia a doua zi, recepţionera de serviciu a chemat asistenta de acasă: „Ştiu că asistenta e chemată de acasă şi că medic este doar de luni până vineri”.
Octogenara a relatat că asistenta i-a adus o sticlă cu oţet şi s-a oferit să îi dea o injecţie, venind însă doar cu seringa: „Mi-a spus că dacă am ceva calmant poate ea să îmi facă intravenos”. Tot duminică, directorul staţiunii a venit la unitate fiindcă un şofer a intrat cu maşina în gardul de sârmă. Pacienta spune însă că nu a căutat-o să se intereseze de starea ei de sănătate. Luni dimineaţă, medicul navetist s-a oferit să îi dea calmante, dar pacienta spune că a refuzat anunţând că pleacă acasă, la Oradea.
Fiindcă starea sănătăţii s-a înrăutăţit şi locul loviturii s-a tumefiat, octogenara s-a prezentat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean. A fost consultată şi i s-a prescris medicaţie pentru hematomul vascular de la sânul drept. Orădeanca ne-a relatat că medicul de la UPU a anunţat-o că, în cazul în care nu se retrage hematomul în următoarele şapte zile, va trebui extirpat chirurgical.
„De acasă l-am sunat pe domnul director să îl întreb de ce nu toaletează copacii fiindcă toţi sunt înalţi şi cu risc de a se prăbuşi. Şi l-am întrebat de ce nu a venit să se intereseze de soarta mea şi dacă e mai important gardul decât sănătatea pacienţilor din staţiune. Mi-a răspuns răstit: Ce ai fi vrut, să te mângâi?”.
Octogenara a declarat pentru Jurnal bihorean că nu va acţiona în judecată conducerea staţiunii şi vrea doar să nu se mai întâmple astfel de necazuri şi altor oameni.
Îşi cere scuze
Contactat de Jurnal bihorean, directorul staţiunii a declarat că femeia ar fi fost văzută de „o grămadă de oameni” şi că, la o adică, putea chiar ea să sune la 112 să cheme o ambulanţă (octogenara neagă faptul că ar fi refuzat ca angajaţii să sune la 112), dat fiind faptul că ar fi refuzat să i se cheme un echipaj din partea angajaţilor.
Directorul spune că i se poate întâmpla oricui şi oriunde să îi cadă o creangă în cap şi că toaletează regulat copacii.
Şeful staţiunii s-a declarat conştient că astfel de cazuri pot aduce reclamă proastă unităţii pe care o conduce şi că îi pare rău de cele întâmplate. Ca măsuri de prevenire a unor astfel de accidente, directorul zice că a trimis iar oamenii să verifice copac cu copac şi să îi cureţe sau să îi taie pe cei ce sunt un pericol pentru oameni.
Direcţia de Sănătate Publică a aflat de caz şi, cu toate că staţiunea nu este în jurisdicţie, directorul acestei unităţi a declarat că va face acolo o anchetă. De asemenea, pacienta intenţionează să înştiinţeze Protecţia Consumatorilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!