Clădirea administrativă este finalizată și cele două tiroliene sunt funcționale.Valoarea totală a proiectului este de peste 4,2 milioane lei, Șteiului revenindu-i o contribuție de 2%.
[eadvert]
Lacul, cunoscut sub denumirea „Acumularea Ştei de pe Valea Curăturii”, face parte din domeniul public şi se întinde pe o suprafaţă de 33.102 mp, fiind situat într-un cadru natural deosebit, într-o vale împădurită cu răşinoase – pin Douglas – şi foioase, preponderent stejar, existând şi largi suprafeţe cu păşune şi fâneţe, iar diversele specii de peşti sunt căutate de pescari.
“Amenajarea malului sudic al lacului presupune construirea unui pod care are balustrade pe ambele părți, într-un cadru natural grandios. Sunt aproape de finalizare cele opt filigorii și urmează să se lucreze la aleile de acces dintre acestea.Pista pentru biciclete, din pădurea de pe malul nordic, este într-un stadiu destul de avansat și are o balustradă de protecție pe toată lungimea, înspre vale.Clădirea administrativă este finalizată și cele două tiroliene sunt funcționale.
Vor urma lucrări de amenajare a parcului de joacă pentru copii și construirea unui pod din lemn la coada lacului, în zona estică”, explică primarul Șteiului , Iulian Balaj.
„Amenajare Zonă de Agrement Lac Ştei” este un proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 -2020, Axa Prioritara 5. Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural prioritatea de investiţii 5.2 realizarea de acţiuni destinate îmbunătăţirii mediului urban, revitalizării oraşelor, regenerării şi decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a
zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului şi promovării măsurilor de reducere a zgomotului.
Trimite articolul
XO treabă bună!