Cei 12 candidaţi pentru un post în Senatul Universităţii din Oradea şi-au prezentat viziunea cu privire la modul în care studenţii ar trebui să îşi desfăşoare activitatea în acest for.
Candidaţii, studenţi la opt facultăţi ale Universităţii din Oradea, speră să aducă un suflu nou activităţii din senatul universitar. Tinerii consideră că interesele studenţilor nu sunt reprezentate în mod legitim şi cred că vor aduce modificări semnificative.
Obiective
Studenţii şi-au prezentat în 10 puncte obiectivele pe care şi le-au propus în mandatul 2016-2020.
Astfel, ei îşi doresc consultarea permanentă a studenţilor în luarea tuturor deciziilor, informare publică despre deciziile luate la nivelul Senatului şi a Consiliului de Administraţie prin toate căile de comunicare, în special, pe cele online, transparenţă în distribuirea locurilor în cămine (eficientizarea distribuirii să se facă – susţin ei, printr-un sistem informatizat şi publicarea paşilor din timp), creşterea numărului de burse (creşterea ponderii de burse sociale de la 20%, la 30%), transparenţă în procesul de distribuire a locurilor pentru tabără. Ei mai cer ca evaluarea cadrelor didactice să fie realizată exclusiv de studenţi prin reprezentanţii acestora şi rezultatele să fie publice, dar şi introducerea unor curse speciale pentru studenţii din judeţele limitrofe (Sălaj, Satu Mare, Arad) şi localităţile din judeţul Bihor (Aleşd, Beiuş, Salonta, Marghita) cu microbuzele universităţii, subvenţionate integral sau parţial de Univeristatea din Oradea. Studenţii mai vor să li se faciliteze accesul la bazele didactice şi educaţionale ale Universităţii (Gaudeamus – Stâna de Vale, Pomicola – Protecţia Mediului etc.) şi redechiderea Clubului Studenţesc, fie în actuala clădire a cantinei, fie în corpul M, şi organizarea unor evenimente tematice în vederea revitalizării vieţii studenţeşti din campus.
„Studenţii din Senat răspund de demersurile privind înfiinţarea Casei de Cultură a Studenţilor (CCS), continuarea demersurilor existente, susţinute de asociaţiile studenţeşti şi alţi stakeholderi, şi înfiinţarea CCS Oradea în cel mai scurt timp”, a arătat Marius Deaconu, unul dintre cei care fac parte din echipa „Democraţie în UO”.
Potrivit acestuia, echipa va fi deschisă dezbaterilor şi întrebărilor venite din partea tuturor membrilor comunităţii academice.
„Echipa Democraţie în UO este susţinută de următoarele asociaţii: Asociaţia Studenţilor Psihologi din Oradea, Asociaţia Studenţilor Farmacişti din Oradea, Asociaţia Studenţilor Stomatologi din Oradea, Asociaţia Geografică «Simion Mehedinţi», Asociaţia Studenţilor şi Absolvenţilor Fiziokinetoterapeuţi din Oradea şi Asociaţia «Gheorghe Şincai» a studenţilor în Istorie”, a mai precizat Marius Deaconu.
Echipa este formată din:
1. Ioan Ardelean (Facultatea de Medicină şi Farmacie)
2. Andrei Crăciun (Facultatea de Industrie Managerială şi Tehnologică)
3. Marius Deaconu (Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice, Ştiinţele Comunicării)
4. Sorin Furdui (Facultatea de Geografie, Turism şi Sport)
5. Rebeca Guţ (Facultatea de Medicină şi Farmacie)
6. Oana Meşter (Facultatea de Ştiinţe Economice)
7. Bogdan Mirăuţă (Facultatea de Protecţia Mediului)
8. Mihaela Pop (Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane)
9. Andrei Toia (Facultatea de Ştiinţe Economice)
10. Diana Toderici (Facultatea de Protecţia Mediului)
11. Henrietta Varady (Facultatea de Arte)
12. Ştefan Volda (Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane).
Citiți principiile noastre de moderare aici!